Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Trasa kojom su nerazumni lopovi noćas provozali sanitet Hitne pomoći u Kruševcu, rekonstruisana je putem GPRS sistema u vozilu. Budući da su najfrekventije ulice u Kruševcu pokrivene novim saobraćajnim kamerama veruje se da će počionioci ovog krivičnog dela brzo biti locirani i privedeni. Kako se saznaje, sanitet je nađen nedaleko od novog Lidla, u Jugbogdanovoj ulici, što je svega nekoliko ulica dalje od sedišta Hitne.

„Do krađe je došlo tako što se vozač upravo sa ekipom vratio sa terena i dok se pacijet smešta za urgentan prijem, neko je ušetao i odvezao sanitet“, navodi izvor.

„Strašno kakav bezobrazluk. Svi su bili fokusirani na spašavanje života. I uz to, nijedan sanitet se naravno ne zaključava, vozila stoje na parkingu Hitne pomoći, kako bi uvek spremna ekipa brzo krenula na teren. Krađa se nikada nije dogodila“, dodaje izvor.

Posledice po saobraćaj, na sreću nije bilo, a prema informacijama, skupa oprema iz saniteta (defibrilatori i drugi aparati) nisu dirani.

Hitna u Kruševcu pokriva čak 101 naseljeno mesto na teritoriji grada, koja iznosi 854 kvadratnih kilometara. Saniteti godišnje pređu oko 480.000 kilometara. U poslednjih osam godina, nabavljeno je 10 novih saniteta pišu Novosti.

Bonus video: Krađa veka – Kako je italijanski moler „smotao“ Mona Lizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar