Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković se u prisustvu svog splitskog advokata, Vinka Gulišije, branio ćutanjem.

U toku današnjeg dana bi u tužilaštvu trebalo da bude saslušan Duško Tanasković (28) iz Kragujevca za ubistvo Gorana Vlaovića (38). Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu za krivično delo teško ubistvo iz člana 111. stav 1. Krivičnog zakonika, u kojoj je navedeno da ko drugog ubije na podmukao ili svirep način, kazniće se zatvorom od najmanje deset godina ili dugotrajnom kaznom zatvora (do 50 godina).

PROČITAJTE JOŠ:

U prisustvu svog branioca, splitskog advokata Vinka Gulišije, Tanasković se u policiji branio ćutanjem i nije želeo da navodi ni motive ni okolnosti zbog kojih je juče oko 18 sati ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću.

Inače, Tanasković je jednim hicem iz „gloka“ koji nije imao prigušivač, smrtno ranio Vlaovića, ali je policija pronašla sredstvo egzekucije i čauru. Veliku ulogu u obezbeđivanju tragova na mestu zločina imalo je obezbeđenje iz kluba, bivši policajac, koji je do dolaska policije ogradio mesto zločina i čauru.

Kako saznaje hrvatski Jutarnji list, Tanasković je policiji samo rekao da zna da ga traži crnogorska policija jer ga sumnjiči da je pomagao egzekutoru istaknutog „zločinca” Milića Minji Šakovića.

Šaković je ubijen 17. juna u Budvi, a dželat mu je takođe prišao s leđa u restoranu, pucao mu nekoliko puta u glavu i pobegao. Crnogorska policija pronašla je pištolj i torbicu ubice, a dželat je imao i vizir. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao da on nema nikakve veze sa tim ubistvom i da je na dan ubistva u Budvi bio u Kragujevcu i dobijao nova lična dokumenta.

Tanasković je otkrio i da je u zatvoru bio maloletan, a da je odležao ukupno pet godina zbog razbojništva i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zašto nije mogao da iznese svoju odbranu je i to što navodno ima psihičkih problema. Sasvim je izvesno da će, ukoliko je to slučaj, njegov branilac predložiti tužilaštvu da pribavi medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdilo da li boluje od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno da bi se utvrdilo da li bio uračunljiv u vreme ubistva Vlaovića.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram