Foto: Shutterstock, Vesna Lalić/Nova.rs

Trinaestogodišnjak iz Pirota koji je 8. januara teško ranjen tokom lova na Vlaškim planinama, vraćen je u Niš iz Beograda gde je bio na lečenju od 10. januara.

„Maloletni pacijent koji je prebačen u Univerzitetski kliniički centar Srbije zbog dodatnih medicinskih intervencija, vraćen je na dalje lečenje na Kliniku za dečiju hirurgiju UKC Niš. Dečak je stabilnih vitalnih parametara, stabilnog neurohirurškog kao i nalaza na plućima . Svestan je, komunikativan, uzima hranu i vodu“, saopšteno je danas iz ove niške zdravstvene ustanove.

Kako je rečeno nakon donošenja odluke da bude upućen na lečenje u prestoničku zdravstvenu ustanovu, mališanu je bila neophodna zdravstvena pomoć tamošnjih lekara.

„Zbog specifičnosti povreda i lekara određenih specijalnosti koje UKC Niš nema a koje neophodne za dalje lečenje trinaestogodišnjaka iz Pirota koji je povređen u lovu, nakon ponovne celokupne dijagnostike i konzilijarnog sagledavanja timova specijalista niškog UKC, doneta je odluka da se pacijent prebaci na dalje lečenje u UKC Srbije“, rečeno je tada u niškoj bolnici.

Foto: Shutterstok

Goran Petrović, direktor opšte bolnice u Pirotu, koja je prva zbrinula teško ranjenog dečaka, saopštio je tada da je imao više povreda.

„Pacijent je primljen zbog pet prostrelnih povreda, sanirane su četiri, operacija je trajala oko dva sata. Ostao je problem sa plućima, zato je i poslato u Niš u pratnji anestetičara i anesteziologa poslat u UKC Niš, tamo su sanirane povrede pluća“, opisao je Petrović mere preduzete u lečenju ranjenog deteta.

U niškom UKC odmah je urađena torako drenaža zbog povreda grudnog koša a operativno su sanirane neurohirurške povrede.

Pročitajte još:

Policijska uprava u Pirotu saopštila je da je zbog nesreće u lovu uhapšen D.I. (D.I. (58) iz Pirota zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti jer je pucao u divljač a deo sačme je pogodio dečaka.

BONUS VIDEO: Tragedija u Nišu – Pešaka ubila šinska radna mašina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar