Foto:Screenshot/Instagram/southpaw993; kladovo.org.rs

Iza kik-boksera Darka Stevanovića (28), inače koordinatora Kancelarije za mlade u Kladovu i predsednika SNS omladine u tom gradu, koji je nedavno uhapšen sa Lukom Otaševićem (24) zbog pokušaja iznude, prema saznanjima Nova.rs, stoji, ni manje-ni više nego, predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić. Sa druge strane, Nikolić za naš portal nije želeo da komentariše navode o bliskosti sa uhapšenim zelenašima.

Otašević i Stevanović, kako se sumnja, iznudili su nedavno 80.000 evra u vidu ugovora i priznanica o dugovanjima od povratnika iz Amerike i to tako što su ga odveli nedaleko od Kladova, i pucajući iz automatske puške plašili. Međutim, ubrzo je reagovala policija, koja je privela osumnjičene, a Viši sud u Negotinu odredio im je pritvor do 30 dana.

Poznavaoci prilika u Kladovu tvrde za Nova.rs da se Otašević već neko vreme bavi zelenašenjem, što pokazuje i krivična prijava koju je protiv njega podneo povratnik iz Amerike. Sa druge strane, Stevanović važi za udarnu pesnicu naprednjaka i „uterivača glasova u Kladova“. Takođe, protiv ovog tandema, prema našim saznanjima, postoji više krivičnih prijava, što nam Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu još uvek nije potvrdilo.

Pročitajte još:

Zajedničko im je to „što im niko ništa ne može“, i što imaju „jaka leđa“, a prema rečima našeg sagovornika iz Kladova, mrežu koju su razbili seže u gotovo sve institucije u gradu.

„Sve to ne bi mogli da rade bez „blagoslova“ prvog čoveka Kladova, ali i nekih moćnih struktura u gradu. Sve što je opisao mladić koji se vratio iz Amerike je sigurno tačno, ali njihov kriminal je daleko veći. Oni reketiraju sigurno 80 posto grada a imaju i svoje ljude za dilovanje droge“, iznosi teške optužbe naš sagovornik, aludirajući na Sašu Nikolića, aktuelnog predsednika Kladova.

U policijskom pretresu, nakon što su privedeni, policija je navodno pronašla i rokovnik sa spiskom „poverilaca“ kojima je Otašević davao novac uz kamatu. U pretresu je, prema još uvek nepotvrđenim informacijama, pronađen i pištolj njegovog oca, u koga građani Kladova takođe upiru prst kao u nekoga od koga je mladi Otašević naučio „posao“.

„Sve je iznenadila ova vest o hapšenju ove dvojice, jer se godinama priča da njih štiti lično predsednik opštine, ali i pojedinci iz tužilaštva i iz lokalne policije. Da nije tako, oni bi davno bili u zatvoru“, navodi izvor našeg portala.

Policija, uviđaj, uvidjaj
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zanimljivo je i to što je Stevanović osnovao udruženje građana „Eden Kladova“, koje se, kako se navodi na sajtu APR-a, bavi „razvojem lokalne zajednice, turizma, ekologije, podrške mladima, kao i u svim drugim oblastima koje mogu doprineti poboljšanju života svih građana Opštine Kladovo“. Ipak, prema podacima APR tokom 2020. to udruženje postalo je neaktivno.

Sa druge strane, portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt sa predsednikom opštine Kladova, kako bismo proverili tvrdnje našeg sagovornika, odnosno kako bismo proverili da li je tačno da je štitio uhapšenog Stevanovića, međutim, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore na naša pitanja.

SNS batinaši pretili svedoku

Podsetimo, naš portal je u više navrata dosad pisao o slučaju koji nedeljama potresa Kladovo. Naime, nakon što je policija uhapsila Stevanovića i Otaševića, na ulicama ove pogranične varošice zavladao je potpuni haos, a poslednji u nizu incidenata zabeležen je kada je jedan svedok prijavio da mu je jedan muškarac pretio kako bi promenio iskaz.

Kako je portal Nova.rs pisao, Stefan Panić priveden je nakon što ga je policiji prijavio jedan mladić koji je nedavno saslušan u okviru istrage koja se vodi protiv koordinatora Kancelarija za mlade u Kladovu i kik boksera Darka Stevanovića.

“Svedok je prijavio da ga je Panić sačekao ispred kuće. Rekao mu je: “Čitao sam tvoj iskaz, moram ti reći da nije dobar i da moraš da ga menjaš. Razmišljaš li o tome šta će biti za mesec dana kada puste ove? Svedok je odmah otišao u policiju koja je privela Panića”, kazao je naš dobro obavešten izvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare