Foto:Zoran Lončarević

Advokat Vladimir Todorić, branilac voditeljke Tatjane Vojtehovski za kojom je danas Treće osnovno javno tužilaštvo raspisalo potragu zbog neodazivanja na pozive za saslušanje, kaže za portal Nova.rs da bi autorka emisije "Život priča" sutra trebalo da sleti u Beograd iz Crne Gore. Todorić navodi i da, ukoliko stvari ostanu nepromenjene, Vojtehovska bi trebalo da nakon sletanja bude sprovedena na saslušanje.

Poznata voditeljka nalazi se pod istragom zbog tvrdnji koje je krajem 2016. godine iznela u svojoj emisiji „Život priča“ u kojoj je između ostalog opisala kako funkcioniše mehanizam dodeljivanja dece. Ipak, tužilaštvo je za njom danas raspisalo potragu jer se voditeljka, kako se tvrdi u saopštenju, ne odaziva na pozive tužilaštva.

Pročitajte još...

Njen advokat Vladimir Todorić ističe za portal Nova.rs da bi Vojtehovska trebalo da sutra sleti u Srbiju.

„Kada bude trebalo da preda pasoš na aerodromu pojaviće se u sistemu da je za njom raspisana potraga i onda će ona istog momenta biti privedena u sud na saslušanje. Ako sve ostane ovako, Tatjana će nakon sletanja biti sprovedena u sud“, kaže Todorić.

Vladimir Todorić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Todorić tvrdi da ovakvim potezom, odnosno raspisivanjem potrage, tužilaštvo pokušava da opravda činjenicu što protekle tri godine ništa nije učinilo.

„Pažljivim čitanjem saopštenja Trećeg tužilaštva sve može da se razume. Izgleda da svi u Srbiji znaju, sem istražnim organa, da Tatjana ne radi na TV „Prva“ od 2019. godine, niti je od tada kročila u tu zgradu. A opet, oni sami kažu da su je pozivali preko TV „Prva“ u novembru 2019. i u januara 2020. godine. Kažu i da je ona potpisala službenu belešku, što je nemoguće, neko je drugi to učinio u njeno ime“, kaže Todorić.

On ističe i da su njegovu branjenicu potraživali na mestu prebivališta u trenutku kada je već bila na odmoru, tako da, kako ističe, „nonsens da je ona u bekstvu“.

Pročitajte još...

„Pitanje za tužilaštvo je zašto su je pozivali preko adrese bivšeg poslodavca. Sa druge strane, nju su 2016. saslušavali u svojstvu građana, a ne osumnjičene. Takođe, ona kao građanin nije bila dužna da prijavi promenu poslodavca. Ona nije mogla ni da zna zbog čega je traže 2019. ili 2020. godine. Šta su radili tri godine i zašto su dopustili da slučaj dođe u situaciju da uskoro zastari? Zastarelost treba da nastupi uskoro i to je razlog zbog koga oni sada ovako postupaju, da pokriju sebe i svoju odgovornost“, ističe Todorić.

Podsetimo, tužilaštvo protiv Tatjane Vojtehovske vodi postupak zbog sumnje da je izvršila krivično delo povreda tajnosti podataka, povodom događaja od 20. oktobra 2016. godine kada je emitovana emisija „Život priča“ na televiziji „Prva“, čiji je autor upravo ona. U pomenutoj emisiji voditeljka je otkrila mehanizam oduzimanja dece majkama u ekspresno kratkom roku i dodeljivanja starateljstva bogatim i moćnim očevima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare