Zoran Radovanović i Radmilo Petrović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Nova S

Govoreći o smrti epidemiologa dr Radmila Petrovića, njegov kolega dr Zoran Radovanović kaže da smo izgubili vrednog i savesnog epidemiologa.

„On je predano radio na Torlaku, a ja na fakultetu. Viđali smo se na naučnim skupovima“, kaže Radovanović dodajući da su sarađivali i na nekim knjigama.

Dr Petrović preminuo je 23. novembra u 87. godini. Kako je njegov sin Miodrag Petrović rekao u izjavi za beogradske medije, porodica je bila iznenađena, jer dr Petrović nije bio bolestan.

„Legao je da odrema i nije se probudio. Otišao je na brzinu, što se kaže“, rekao je Miodrag Petrović.

Jedan od ključnih stručnjaka u borbi protiv epidemije velikih boginja

Dr Radmilo Petrović rođen je 22. maja 1935. u varošici Trstenik u Rasinskom okrugu, na Zapadnoj Moravi. Otac mu je bio državni službenik, a majka učiteljica zanatske škole. Sa svega pet meseci ostao je bez majke, a kako je ranije pričao u medijima živeo je u veoma skromnim uslovima sa ocem, sestrom i maćehom.

Kao mladi lekar, bio je jedan od ključnih stručnjaka koji su činili tim za borbu protiv epidemije Velikih boginja.

PROČITAJTE JOŠ

„Morao sam da studiram i da radim. Nisam mogao da se bavim uživanjem. Samo jedne godine sam malo bio pesnik, a onda sam prešao na seciranje leševa. Ali, dobro, što bi Čkalja rekao u nekoj seriji: „Život je, brate, sačuvatac.“ To znači da je život težak i da se čovek mora snalaziti kako zna i ume“, govorio je Petrović u svojim izjavama.

Podsećamo, dr Radmilo Petrović bio je deo neformalnog tima “Struka protiv korone” koji je na portalu Nova.rs mesecima, tokom najtezih dana pandemije koronavirusa, savetovao gradjane Srbije kako da se zaštite i leče od virusa.

Redakcija Nova.rs izražava saučešće porodici.

BONUS VIDEO: Dr Radmilo Petrović: Biće nam potrebna i četvrta doza vakcine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar