Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) još uvek nije reagovalo na zahteve sindikalnih organizacija koje traže poboljšanje materijalnih uslova zaposlenih, usled situacije dvocifrene inflacije i konstantnog pada standarda. U pokušaju da zaštite i unaprede ekonomska, profesionalna, radna i druga prava zaposlenih, Sindikat Sloga RTS-a podržava odluku reprezentativnih sindikata RTS-a o stupanju u štrajk upozorenja.

U sklopu ovog štrajka, Sindikat Sloga RTS poziva sve svoje članove, kao i sve ostale zaposlene koji se marljivo i profesionalno posvećuju svojim zadacima, da se okupe u Holu RTS-a 1. juna 2023. godine u 14.00, kako bi podržali štrajkačke zahteve.

Štrajkački zahtevi uključuju:

1. Poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih (povećanje cene rada, povećanje iznosa za topli obrok i regres)

2. Pravo na dostojanstven i bezbedan rad u RTS-u

PROČITAJTE JOŠ

3. Poštovanje Kolektivnog ugovora

4. Pravedna i realna sistematizacija poslova

5. Očuvanje RTS-a (prijem honorarnih saradnika u stalni radni odnos i funkcionisanje JMU RTS u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima)

Ovaj potez dolazi kao odgovor na nepostojanje mogućnosti za socijalni dijalog sa rukovodstvom, dok se radni uslovi zaposlenih kontinuirano pogoršavaju. Sindikalne organizacije upozoravaju da će, ukoliko se zahtevi ne ispune, nastaviti sa daljim akcijama, navodi se u saopštenju Sindikata Sloga RTS.

BONUS VIDEO: Aleksandra Krstić: Tihi protest u RTS-u?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare