Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / ANDRIJA GAVRILOVIĆ/ nr

Na današnjem sastanku ministra odbrane Miloša Vučevića i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO sagledan je dosadašnji rad na projektu rekonstrukcije zgrade i dogovorene su mere koje će biti preduzete kako bi joj se vratio prvobitni sjaj.

Zgrada Komande u Zemunu sagrađena je 1936. godine na mestu nekadašnje Vojne komande i jedno je od značajnijih dela moderne arhitekture, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izgrađena je prema projektu arhitekte Dragiše Brašovana, a statički proračun i nadzor sprovodio je srpski naučnik Milutin Milanković.

Tokom NATO agresije 1999. godine zgrada je oštećena, a u periodu od 2000. do 2001. godine sprovodena je delimična rekonstrukcija dela objekta.

Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda izradio je tehničku dokumentaciju sanacije, rekonstrukcije i adaptacije zgrade.

BONUS VIDEO: Miloš Vučević je ovim firmama rasprodao Novi Sad, dok su ga ovi momci sa druge strane zakona držali deceniju na vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar