Foto:printscreen/TV Pink

Ovo nije skeč, niti loše odglumljena scena neke komedije. Ovo je insert iz studijske emisije na TV Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju koju joj je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) na sednici 29. jula 2022. još jednom dodelilo. Nacionalnu frekvenciju dobile su i TV Happy, Prva i B92. Na petu frekvenciju, za koju je konkurisala i Nova S se još uvek čeka.

Gost: “Ja sam rekao i pre da neće proći, jer su vračevi došli u hotelske sobe da pripreme teren. Sve imaju raspored kretanja i svega ostalog. Zašto naši igrači nikoga nisu poveli? Ne trebaš vrača povesti, što nisu poveli sveštenika.“

Voditeljka: “Hajde da pogledamo zajedno snimak, gde žena jedna se baca u trans, baja nešto na tribinama, ne znam ni ja šta to radi, ja sam se prestravila kada sam to gledala. Šta je ovo?“

Gost: “Ona ima program koga treba da ruši. Ona je na sve igrače bacala magiju. Ja Brazilcima nikada neću oprostiti šta su napravili od Srbije sa njihovim vračevima. Ja sam im poslao poruku, mi se svi znamo.“

Voditeljka: “Čekaj, ti misliš i da su Švajcarci imali svoje vračeve?“

Gost: “Imaju, imaju dva albanska vrača, a ostalo su sve iz Afrike. Svaki vrač je plaćen 10 miliona dolara.“

Voditeljka: “Deset miliona dolara?“

Gost: “Da, da, da!“

U saopštenju Saveta REM navodi se da je odluka donesena „na profesionalan i odgovoran način“ i „u skladu sa demokratskom procedurom“.

Zakon nalaže da emiter sa nacionalnom frekvenijom u medijskom proizvodu koji stvara mora da sadrži informativan, dečji, dokumentarni, naučni-obrazovni i kulturno-umetnički deo.

PROČITAJTE JOŠ

Udeo tog sadržaja mora biti minimum 20 odsto, dok polovinu informativnog programa mora da čini sopstvena produkcija, navodi se na sajtu Službenog glasnika Srbije.

Isti dokument propisuje da je emiter dužan da raspolaže profesionalnom i funkcionalnom opremom potrebnom za rad.

Nije poznato u koji segment propisan Zakonom je TV Pink smestila pomenut segment programa o „vračevima u Kataru“, a koji se proteklih dana delio na društvenim mrežama.

Opširnije čitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO: „Vučić će lakše politički preživeti gubitak Kosova nego gubitak Pinka“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar