Američki vojnici u blizini Jarinja Foto:Nova.rs

Oko 300 vojnika Nacionalne garde Indijane biće raspoređeno na Kosovu u okviru misije KFOR i predvodiće Regionalnu komandu Istok pod komandom NATO, kao podršku operaciji "Zajednički čuvar", a njihov zadatak biće da nezavisnost i suverenitet Kosova ostanu jaki, prenosi portal Kaldžo.

Američke vojnike iz borbenog tima 76. pešadijske brigade 38. divizije predvodiće pukovnik Kris Mabis iz Kolumbije i major Džošua Braun iz Grinvuda.

„Vi predstavljate najbolje što Sjedinjene Države mogu da ponude. Svi oni koji ovde sede su ambasadori Sjedinjenih Država i predstavnici države ne mogu biti ponosniji na ovaj tim“, rekao je Mabis svojim vojnicima tokom ceremonije.

To će biti 31. rotacija vojnih snaga Sjedinjenih Država sa sedištem u kampu Bondstil na Kosovu, a general-ađutant Indijane, general-major Dejl Lajls, istakao je značaj misije.

„Vojnici će raditi na tome da nezavisnost i suverenitet Kosova ostanu jaki, a zajednički cilj koji se odnosi na nezavisnost država i multietnička društva koja mirno koegzistiraju na Zapadnom Balkanu biće ostvaren. Naše raspoređivanje pokazuje odlučnost Amerike da zaštiti suverenitet slobodnih i demokratskih nacija, poput Kosova“, kazao je Dejl Lajls, prenosi Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO – Komandant Kfora helikopterom obišao Jarinje i Brnjak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar