U vikend izdanju novina “Nova” pročitajte: Kako je Kurti neustavnim imenovanjem Nenada Rašića za ministra u Vladi Kosova uspeo da okrene Srbe protiv Srba;Tužiteljka iz Palate pravde na udaru šefova jer je koleginicu uhvatila u krađi. Saznaje i šta su pokazala istraživanja o konceptu četvorodnevne radne nedelje.

Novi ministar iz redova Srba, koga je postavio Kurti, izazvao buru u Beogradu: Imenovanje Rašića neustavno i ne donosi Srbima ništa dobro.

Kosovski premijer Aljbin Kurti uspeo je da izvede neočekivani preokret u sukobu s Beogradom – okrenuo je Srbe protiv Srba. Njegova odluka da na mesto ministra za zajednice i povratak postavi predsednika Progresivne demokratske stranke Nenada Rašića, po svemu sudeći je neustavna, ali je urodila plodom.

Vikend „Nova“ donosi i intervju sa Milošem Jovanovićem, predsednikom Nove demokratske stranke Srbije: Draži mi je Vulin na čelu BIA, nego neko prozapadno orijentisan.

Srbija ne može u EU, jer traže od nas nešto što je neprihvatljivo… Zapad je bio lošiji prema nama nego Rusija… Izbor Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije je dobar signal, na stranu lik i delo,  navodi u intervjuu za list „Nova“ Miloš Jovanović, predsednik Nove demokratske stranke Srbije.

Cene pojedinih medikamenata porasle su čak 100 odsto: Zbog sve skupljih lekova, pacijenti preskaču terapije.

Imamo situaciju da majka i sin piju isti lek. Kako im je preskupo da dve kutije plaćaju mesečno, dele jednu. Jedan dan uzima majka lek, a drugi dan sin. Tako menjaju doziranje, što je veoma opasno, kaže kardiolog prof. dr Predrag Mitrović.

Ponude koje su preko škola stigle za putovanja osnovaca skuplje i do 100 evra nego prošle godine: Majka podigla kredit da pošalje decu na rekreativnu.

„Ne mogu da im kažem da neće ići, iako će nas cela ekskurzija koštati skoro pa 1.000 evra“, priča Jelena Šantić, čija deca idu u drugi i četvrti razred osnovne škole.

Nakon šest meseci testiranja četvorodnevne radne nedelje sa punom platom, gotovo svi zaposleni anketirani u međunarodnoj studiji pozitivno su ocenili taj koncept, dok su njihovi šefovi bili jednako zadovoljni povećanjem produktivnosti. Rezultati ankete u vezi sa projektom „Četvorodnevna sedmica“, objavljeni na platformi za finansiranje „Kikstarter“, pokazuju da bi 97 odsto od oko 500 ispitanika želelo da zadrži skraćenu radnu sedmicu, piše i CNN, a prenosi SRNA.

Kako je jedan automehaničar sa Pašinog brda stvorio centar kulture i umetnosti: Nadrealisti i hiperrealisti u Dragišinom kanalu.

Radionica Dragiše Krunića nije bila samo mesto za popravku automobila, već i za „sanaciju“ duše.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Fudbaleri Srbije kreću na utakmicu sa Švajcarskom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar