FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/ nr

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da više neće biti nesreća sa smrtnim ishodima na visećim mostovima u Srbiji ukoliko nadležni budu sprovodili instrukciju Ministarstva građevine o merama čiji je cilj zaštita života i imovine.

Dve žene su poginule i 10 osoba je povređeno 13. oktobra, kada se u Ovčar banji otkačio viseći most dok su ga prelazili turisti iz Zvornika.

Na pitanje ko je odgovoran za to što većina visećih mostova nema građevinsku dozvolu, niti se zna ko ih održava, Vesić je odgovorio da je problem što se ne zna ko je vlasnik mostova.

Naložio sam lokalnim samoupravama da uđu u proces ozakonjenja. Za mostove za koje ne može da se utvrdi ko je vlasnik, smatraće se da je lokalna samouprava. Naložio sam da se preduzmu mere da se ti mostovi sruše, rekonstruišu ili izgrade novi, rekao je Vesić.

Lokalna inspekcija je, kako su preneli mediji, osam dana pre nesreće poslala rešenje lokalnom javnom preduzeću Gradac o zabrani korišćenja visećeg mosta u Ovčar banji, ali je taj dokument stigao dva sata posle nesreće.

Na pitanje ko je odgovoran, Vesić je ukazao na lokalnu samoupravu.

Vesić je televizijskoj produkciji Insajder izjavio da nadležni treba da postave komunalnu miliciju na lokacijama, kako niko ne bi mogao da koristi mostove koji su opasni.

***

BONUS VIDEO -Vesić poručuje: Za most u Ovčar Banji nadležan je Grad Čačak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar