Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U Srbiji je, uz podršku Regionalnog stambenog programa (RSP), izbegličkim porodicama dato 89 odsto od planiranih 7.570 stambenih jedinica, rečeno je na sastanku Upravnog odbora RSP.

Komesarijat Srbije za izbeglice i migracije je saopštio da je među preostalim stambenim jedinicama i ;kupovina 90 stanova u Beogradu.

Sastanak kojeg je otvorio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa komesarkom Natašom Stanisavljević, bio je o sprovođenju RSP koje se bliži kraju.

Naveli su da je ukupna vrednost RSP u Srbiji 165 miliona evra, od čega su donatorska sredstva 134 miliona evra, dok je 31 milion nacionalno učešće.

RSP je deo šireg procesa saradnje Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i i Srbije radi rešavanja problema izbeglica i prevazilaženja posledica izbeglištva. U regionu je po tom projektu za deset godina raspodeljeno 10.000 stambenih jedinica.

U Srbiji, RSP sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, uz tehničku pomoć Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator.

Donatori su i SAD, Nemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

BONUS VIDEO – Greške koje pravimo pri kupovini stana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar