Televizije Nova S i N1 na 24 sata obustavile su emitovanje programa, a reporteri su potom pitali građane širom Srbije da li su shvatili poruku i da li podržavaju ovakav oblik protesta.

„Video sam šta se dešava i podržavam skroz, jer sloboda medija je nula u ovoj državi“, rekao je jedan Novosađanin za TV Nova S.

Jedan građanin Novog Pazara kaže da postoji još drugih pritisaka koji stižu sa nacionalnih frekvencija, na kojima se „svašta priča“ za televizije Nova S i N1, te da postoje pokušaji da se na svaki mogući način umanji njihova vrednost.

„Ovo bi bila dobra prilika da i ostali portali danas prekinu danas izveštavanje, odnosno da ne izbacuju vesti i da građani Srbije mogu da prate samo one tabloide koji ih truju već godinama – kako živimo u izobilju, kako živimo u jednom lepom vremenu, ili kako naš predsednik voli da kaže, u zlatnom dobu“, oštar je meštatnin Zaječara.

Muškarac iz Čačka rekao je svako želi da bude što bolje informisan, da informacije budu istinite i pravovremene, „onakve kakve treba da budu“, a ako je više medija uključeno, informacije su tačnije.

PROČITAJTE JOŠ

„Režimska struktura vlasti. Druge televizije sve emituju, a vas sputavaju da emitujete prave vesti“, rekao je Beograđanin za TV Nova S.

Još jedan Beograđanin rekao je da smatra da TV Nova S treba da dobije nacionalnu frekvenciju zato što, kako kaže, ima bolji program od mnogih televizija sa nacionalnom pokrivenošću.

„Što više informacija mi imamo, različitih, to nam priža više viđenja i možda iz svega toga shvatimo šta je istina“, kaže jedna Šapčanka.

Na pitanje zašto TV Nova S treba ponovo da počne da emituje program, jedan Nišlija odgovara:

„Pa da ljudi čuju istinu, kako zašto? A vi se borite da dobijete nacionalnu frekvenciju. Borite se svim silama.“

Stariji građanin Užica kaže da treba da se gledaju sve televizije, pa onda da se uporedi sadržaj, i vidi ko govori istinu.

Kako su građani prokomentarisali medijski mrak u Srbiji pogledajte u sledećem prilogu:

„Jasna vam je situacija u Srbiji, meni je to mrak, niste dostupni u celoj Srbiji, to je to, znači nema nacionalne frekvencije, nakaradni sistem ove države vrši pritisak na vašim televizijama, medijski mrak, nema ništa a možda smo to i zaslužili“, neki su od komentara građana.

BONUS VIDEO Ponovo u etru: Televizije N1 i Nova S objasnile zašto nisu emitovale program 24 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare