Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ni sedam meseci nakon kraja radova, sportsko-terapeutska sala Osnovne Škole "Anton Skala" na Senjaku nije otvorena. Reč je o objektu koji bi koristila deca sa smetnjama u razvoju, a po svemu sudeći zapelo je kod priključaka za vodu i struju koje Grad Beograd još uvek nije obezbedio.

Sportsko-terapeutska sala izgrađena je sredstvima Evropske unije u koordinaciji sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i gradom Beogradom.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Radovi su počeli u februaru 2020. godine, a početak radova označili su tadašnji ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, kao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako se ekipa portala Nova.rs uverila na terenu, u toku su radovi na uređenju dvorišta same sale, dok je vidno da priključaka za električnu energiju, a koji se nalaze na smamom ulazu – nema.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako su iz škole „Anton Skala“ potvrdili za Nova.rs, samo otvaranje kasni i zbog priključaka za vodu koji takođe neodstaju.

Osim toga, iz ove obrazovne institutcije navode i da je radove usporila pandemija korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje zašto sala još uvek nije otvorena, nisu odgovorili iz grada Beograda.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Portalu Nova.rs javila se i baka dečaka koji pohađa ovu školu navodeći da je prava sramota to što sala još uvek ne funkcioniše.

U trenutku dok je naša ekipa boravila u krugu škole, radnici su sređivali travanjak, kao i trim stazu koja prolazi dvorištem.

Takođe, u odgovoru iz škole kažu i da je projekat delom pomogao Gradski Sekretarijat za obrazovanje  i dečiju zaštitu, a velikim delom su u školi i sami tražili donatore.

Vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u školi „Anton Skala“ iznosi više od 537.000 evra i realizuje se u okviru projekta IPA 2015, koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju 24 sportska objekta u 22 grada i opštine na teritoriji cele Srbije.

Ova škola se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa lakom, umerenom mentalnom ometenošću i autizmom, a osnovana 1964. godine.

Đake posetila i ministarka Kisić, sala ni u najavi

Povodom početka nove školske godine, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić posetila je još u septembru đake u specijalnoj OŠ „Anton Skala“ na Savskom vencu i poželela im mnogo lepih trenutaka sa svojim učiteljima i drugarima.

Đake su prvog dana ove školske godine pozdravili i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

BONUS VIDEO: Skandal u Donjim Nedeljicama: Škola ostala bez krova, izvođač radova se okrenuo i otišao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar