Kombank dvorana/Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Kombank dvorana" je prekršila epidemiološke mere i protiv nje će biti izrečena odgovarajuća kazna, saznaje Nova.rs od izvora bliskog Vladi Srbije.

Kako je za Nova.rs rekao pomenuti izvor, ubuduće neće biti dozvoljeno održavanje koncerata u ovom objektu.

„Pozvali su se na ono što je dozvoljeno ustanovama kulture, onu meru koja se odnosi na pozorišta. Ipak, ona ne važi kada je reč o koncertima, jer je za ovakve događaje neophodna saglasnost Kriznog štaba, koju nisu imali“, kaže nasš sagovornik.

Podsećamo, grupa „Crvena jabuka“ održala je sinoć drugi koncert u Beogradu, u Kombank dvorani. Iako je frontmen ove grupe, Dražen Žerić Žera nedavno izjavio da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim merama, mnogim našim sugrađanima nije jasna činjenica da se koncerti uopšte održavaju u vreme pandemije, posebno kada epidemiolozi svakodnevno od nadležnih zahtevaju najoštrije mere da bi suzbili novi nalet broja zaraženih.

Infektolog Dragan Delić, koga smo kontaktirali za komentar povodom ovog događaja, je poprilično šokiran.

Foto: Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia, Printscreen/Twitter

„Ne mogu da verujem“, kaže on u izjavi za naš portal i ocenjuje da je to nepojmljivo i neprihvatljivo. Naš sagovornik traži da se o svemu izjasne i progovore lekari iz Kriznog štaba. Doktoru Deliću sve to deluje toliko nerealno da je čak i posumnjao u verodostojnost svih snimaka i objava koje su se pojavile na društvenim mrežama.

“To je za Riplija, za ‘verovali ili ne’. Ne mogu da prihvatim da je to istina. U ovoj situaciji da neko tako nešto uradi i da dobije dozvolu, to je medicinski potpuno nepojmljivo, neprihvatljivo i pogrešno. Platićemo debelu cenu zbog toga, moj mozak to ne može da shvati i prihvati”, šokiran je Delić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar