Foto: NOVA S

Advokat ubijenih gardista u Topčideru Predrag Savić i Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, u emisiji "Među nama" govorili su o tome gde je nestala ljudska empatija.

U  emisiji je bilo reči o neprestalnom odlaganju presude direktoru vojne fabrike „Milan Blagojević“ u Lučanima Radošu Milovanoviću  za tragediju u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović, kao i o vređanju porodica i advokata ubijenih gardista Dragana Jakoviljevića i Dražena Milovanovića u kasarni na Topčideru.

Na konstataciju da je od smrti njegovog sina prošlo tri godine, a presude Milovanoviću još nema, Milovan Milivojević je rekao da pravosuđe ide svim silama da se suđenje odloži i da je novo roćište zakazano za 3. novembar.

Prema njegovim rečima,  ivanjički sud nema kapacitet da to suđenje privede kraju.

„Nemaju snagu da osude jednog čoveka koji je preko 40 godina na vlasti, koji je zakoračio u osmu deceniju života, koji iza  sebe ima 21 žrtvu i preko 40 invalida, a on je tu gde jeste“, rekao je otac nastradalog Milomira Milivojevića.

Moj sin je izgoreo u objektu koji je taj isti direktor izgradio nelegalno, rekao je Milivojević plačnim glasom, dodajući da je Radoš Milovanović toliko bola naneo njegovoj porodici i umesto da se pokrene tužba protiv krivaca za stradanje njegovog sina do suđenja ne bi ni došlo da on nije, kako je rekao, „obišao sve pragove ove države“.

Pet puta sam bio u Ministarstvu odbrane i pet puta u Predsedništvu Srbije, rekao je on, dodajući da „iza direktora stoji vojska, BIA, a iza njih niko“.

Na pitanje šta se dogodilo komsijama i šta je to moglo da bude jače od saosećanja sa čovekom koji je izgubio dete, Milivojević je rekao da je u pitanju „diktatura jednog čoveka  koji vlada preko 40 godina“.

„Ovo je malo mesto, varošica, svi se znamo, tolike godine smo zajedno, a on je toliko dugo tu gde je strah i trepet i svi se plaše da li će ostati bez posla“,  naglasio je on.

Advokat porodica ubijenih gardista Dragana Jakoviljevića i Dražena Milovanovića na Topčideru Predrag Simić ukazao je da ni posle 16 godina od tog tragičnog događaja nema ništa ni novog, a ni suđenja.

„Jedino novo je to da je na ovogodišnjem pomenu došlo do vređanja i pretnji njihovim porodicama i advokatima“.

O čemu su još govorili Predrag Savić i Milovan Milivojević pogledajte u video prilogu:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar