Novi Sad novi autobusi gradski prevoz
Novi autobusi Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je danas Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad" naložio da smesta vrati na snagu gušći, zimski red vožnje.

Uvođenje novog, redukovanog reda vožnje 1. aprila izazvalo je negdovanje građana i opozicionih partija u Novom Sadu, jer je po tom redu vožnje dnevno u proseku bilo petnaestak polazaka autobusa manje po liniji.

Gradonačelnik je saopštio da će umesto redukovanog reda vožnje, ostati zimski iako je važio do 31. marta, i trajaće do uvođenja letnjeg reda vožnje.

Đurićevu odluku danas je novosadski odbor stranke Zajedno ocenio kao pobedu solidarnosti građana i političkih organizacija.

Slično smatra i Građanski pokret „Bravo!“, uz najavu da će zajedno s građanima vršiti pritisak da bi gradski prevoz u Novom Sadu bio „po meri svakog čoveka“.

Prethodno je, posle burne reakcije javnosti na redukovani red vožnje, agenciji Beta rečeno u JGSP da će to preduzeće nastaviti da prati potrebe prevoza i „reagovati u skladu sa mogućnostima i novonastalim zahtevima“.

BONUS VIDEO: Sukob policije i huligana u Novom Sadu: Ružne slike zbog utkamice Partizan – Vojvodina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar