Foto:crvenikrstsmederevo.org.rs

Prihvatilištu za odrasla i starija lica Mala Krsna iz Smedreva preti zatvaranje zbog izuzetno teške finansijske situacije i dugova. Kako saznaje Nova.rs, o tome će se danas odlučivati na sastanku opštinskog rukovodstva i Crvenog krsta.

Kako saznajemo od zaposlene u Crvenom krstu, prihvatilište se već dugo nalazi u jako teškoj situaciji, a deo odgovornosti snosi i prethodno rukovodstvo koje je smenjeno 20. maja ove godine.

„Troškovi su veliki, porasli su računi za struju, videćemo šta će biti posle sastanka danas u 1“, kaže jedna od zaposlenih.

Dom Crvenog krsta Smederevo u Maloj Krsni je ustanova nastala pod okriljem Crvenog krsta Smederevo, koja posluje u skladu sa njegovim vrednostima i principima i ovde se zbrinjava petnaestak korisnika.

To je neprofitna organizacija sa jasnim socijalnim ciljem da se pomogne i poboljša kvalitet života pripadnika najugroženijih kategorija stanovništva.

PROČITAJTE JOŠ

Dom Crvenog krsta radi kao Prihvatilište za zbrinjavanje lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe, jer im je iz različitih razloga onemogućeno da zadovoljavaju egzistencijalne potrebe, te im je neophodna organizovana društvena pomoć, u cilju rešavanjaproblema i savladavanja takvog stanja.

Dakle, u pitanju su lica koja su materijalno i/ili stambeno neobezbeđena, lica sa društveno neprihvatljivim oblicima ponašanja (skitnja, prosjačenje, alkoholizam, narkomanija i slično), odrasla i stara nezbrinuta lica, lica koja moraju biti smeštena van svoje porodice, kao i druga lica kojima je neophodno hitno zbrinjavanje.

Njihova sudbina biće poznata nakon današnjeg sastanka koji je zakazan u 13h.

BONUS VIDEO: Prilog ispred narodne kuhinje 13. januar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar