U dnevnom listu "Nova" u utorak pročitajte zašto pravnici smatraju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži sve tri grane vlasti. "Da se ovde radi o ozbiljnoj patologiji, govori činjenica da su Vlada i parlament doneli zakon po njegovom nalogu koji se Vučiću sad ne sviđa. Vučiću se, dakle, ne sviđaju sopstevene ideje. Što bi Radoje Dokmanović rekao 'neće Rajko kako Rajko hoće'", kaže, između ostalog, Božo Prelević.

„Pobuna je poslednji bedem odbrane zdravog razuma“ kaže za „Novu“ Jelena Stupljanin, glumica koja je podržala akcije pokreta „Kreni – Promeni“ protiv „Rio Tinta“. Na blokadu na Gazeli izašla je među prvima i kaže da je u očima većine policijaca videla da su razumeli zašto je ona tamo:

„A prvi policijac koji mi se obratio kada sam kročila na traku auto-puta dok mi je u susret išao autobus ‘Lasta’ povikao je: ‘Nemojte gospođo, stradaćete, ovde ljudi brzo voze, molim vas, pa za vaše dobro vam govorim’. E, važno je razdvojiti njega i njegove takve kolege od onih koji to rade iz potpuno drugih ciljeva“ navodi glumica i dodaje da je bilo divno videti ujedinjenu Srbiju.

Maja Cvetković iz „E-play“ i Bajaga za „Novu“ govore o pesmi „Hotel Jugoslavija“.

Bajaga navodi da „od mlađih uči kakav je zvuk rokenrola danas“, a Maja navodi da Bajaga mnogo pažnje posvećuje tekstovima i da je dosta toga od njega naučila.

„Nova“ je istraživala koliko ima istine u tvrdnjama da će trener Zvezde nastaviti karijeru u Italiji. Sampdorija će ipak morati da odloži dovođenje Dejana Stankovića jer je on odlučio da ostane na Marakani.

BONUS VIDEO: Predlozi iz Utiska nedelje od 5. decembra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare