Foto: N1, Privatna arhiva, Shutterstock

Skoro tri nedelje traje potraga za crnim panterom o kom zvanično još uvek nema ni traga ni glasa. Međutim, od juče građani Vrbasa, gde je ovaj leopard crne boje navodno uočen, žive u pravoj agoniji i strahu.

Milunka Erić koja živi baš na Šlajzu, jednom od najpopularnijih izletišta u Vrbasu gde je, navodno, snimljen crni panter kako juri, kaže za Nova.rs da je za nju život, maltene, gotov.

„Ja sam svoje završila. Otkad su rekli da se taj leopard, panter, šta li je već, slobodno šeta našim naseljem, ja više nisam svoja. Verujte. Ne daj Bože da više odem uveče do prodavnice. Nisaa videla tu fotografiju o kojoj pričaju, a na kom je pola psa, ali ako je panter njega pojeo za tren oka, koji, u neku ruku, može i da mu uzvrati, šta onda ja da radim? Mene će oboriti odmah“, kaže uplašena Milunka.

Crni panter kod Vrbasa Foto:Screenshot/Twitter/Kalabaster
@KalabasterJak

Dosta njenih komšija podelilo je sa nama strah i strepnju zbog crnog pantera koji, kako kažu, vreba iz mraka.

„Začudio sam se što je izašao u po bela dana. Čisto sumnjam da je to on, pre će biti da je neka veća, bolje podgojena mačka. Panter se uglavnom kreće noću, ali svakako pamet u glavu, neću uopšte da mislim šta bi bilo kad bi bilo. Opasna je to životinja“, priča nam Predrag Božić iz ovog naselja.

Crni panter
Crni panter

Aranka i Nenad Tešić iz Udruženja „Pokret za sve nas“ iz Vrbasa koji su, među prvima dobili snimak sa Šlajza na kom je navodno crni panter, kažu za naš portal da su celu prethodnu noć primali pozive zabrinutih građana koji su strepeli od opasne zveri.

„Telefon je neprestano zvonio. Oko ponoći smo razgovarali sa građanima i smirivali ih. Jedna ženica živi na Šlajzu, njena je zadnja kuća, kaže ima vučjaka, mirnog psa, pa nije mogla da ga prepozna to veče koliko je režao, lajao i bacao se. Bila je jako uplašena zbog ponašanja svog ljubimca“, kaže naša sagovornica.

Pročitajte još:

Ona dodaje da je njihovo Udruženje spona između građana i lokalne vlasti, te da im se javljaju građani sa različitim problemima, a između ostalog, i kada su, navodno uočili crnog pantera.

„Dobili smo snimak na kom se vidi crni panter. Zver je snimljena na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja, odnosno na oko 50 metara od civilnih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor. Snimak je prilično autentičan, zaista se vidi da se radi o pumi. Pored tog snimka, dobili smo i uznemirujuću fotografiju rastrzanog psa. Došli smo do informacije da je u pitanju lovački pas sa GPS-om oko vrata. Na njoj se vidi kako neko drži psa, onako trofejno izgleda, nisam sigurna kako je fotografija nastala. Da li je puma rastrgla psa, ne znam, ali čudno je da se fotografija pojavila baš kada se pojavio i snimak pume. Kakva slučajnost“, konstatuje naša sagovornica.

Kako kaže, juče je na Šlajzu bilo puno policije i lovaca, te da telefon u Udruženju nije prestajao da zvoni.

Foto: Privatna arhiva

„Ljudi su uspaničeni potpuno, a lokalna samouprava se ne oglašava. Treba da izađu u medije šta god da je u pitanju, bolje i kad nije ništa nego kad jeste. Na Šlajzu su stariji građani stalno pecali, sad nema žive duše. Oni, jadni, više ne smeju ni da pecaju. Jedna sugrađanka nam je rekla da se vraćala kasno s posla, bio je mrak i nešto je protrčalo pored nje. Kune se žena. Ne znam šta da kažem, mi smo dužni da obavestimo građane do kojih podataka dođemo, kad već neće lokalna samouprava, a mi obaveštavamo o isključivo proverenim informacijama“, ističe Tešić.

Podsetimo, predsednik lovačkog udruženja „Vrbas 2018“ Strahinja Đuračić ispričao je za Nova.rs da su pomenuti snimci sa navodnim panterom lažni, kao i da je fotografija rastrzanog psa u Vrbasu zapravo fotografija lovačkog udruženja iz Republike Srpske, koje je objavilo da je njihov jazavičar bio povređen u lovu na divlju svinju.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović rekao je da nisu dobili zvaničnu prijavu da je nekome nestao pas, te da nema potvrdu da je nađen leš životinje.

Foto: Privatna arhiva

***

BONUS VIDEO: Navodna pojava crnog pantera otrkila novu neobičnu vrstu nadomak Tise

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare