Foto: Shutterstock

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Agens" u Mataruškoj banji je štedi na energentima, pa pacijentima koji se tamo leče grejanje uključuje dvokratno - od 07:00 – 09:00h i 18:00-20:00h. Pacijenti, u izjavama za Nova.rs, navode, da nijednom do sada grejanje nije pušteno u kupatilima i da je sve vreme hladno i da nakon tuširanja moraju da se u hladnim sobama utopljavaju prekrivajući se slojevima odeće i prekrivača, time rizikujući potencijalne pulmološke probleme poput upale pluća.

Oni napominju da na južnoj strani „Agensa“, usled pozicije i pretpostavlja se bliže lokacije izvora toplote u terminima kada se grejanje pušta, stanje i bude prihvatljivo u toku dana, dok se na severnoj strani ljudi smrzavaju.

Naša redakcija je pozvala ovu ustanovu gde su nam potvrdili da je upravo tako, kako pacijenti navode.

Mataruška banja
Mataruška banja Foto: Shutterstock/Baloncici

„Štednja je u toku, šta da vam kažemo. Najbolje bi bilo da se čujete sa direktorom, on sada nije ovde“, kazao nam je jedan od zaposlenih u Agensu.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj banji, nadomak Kraljeva, služi za odmor, rekreaciju i lečenje. Tim stručnjaka kojim ova ustanova raspolaže su: lekari specijalisti fizikalne medicine, neurologije, interne medicine sa reumatologijom, viši i srednji fizioterapeuti, radni terapeut, defektolog – somatoped, viši i srednji medicinski tehničari.

Pacijenti koji su smešteni u Agensu su pacijenti sa teškim povredama, deformitetima i neizlečivim bolestima (reumatoidni artritis, itd.) i često se mogu videti pacijenti koji za kretanje koriste ortopedska pomagala, kao i oni koji su imali operacije kičme, drugih delova tela i ekstremiteta koji podležu pod ortopedsku praksu. Pacijenti ostaju u Agensu na lečenju i više od dve nedelje.

Oni imaju mogućnost da lečenje u banji plate lično, iz sopstvenih sredstava, a takođe mogu dobiti i sredstva iz RFZO – a, ukoliko im dijagnoza i težina bolesti potpadaju pod uslove koje Zavod propisuje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare