Medijski mark je crn kao džep novog šefa BIA, ili kao CV bivšeg ministra informisanja i sadašnjeg predsednika Srbije, izjavio je večeras u Dorćol Platzu Mihailo Jovićević, glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs.

Na večerašnjoj svečanosti proslave 18. rođendana Novog optimizma u Dorćol Platzu, o medijskom mraku bez slobodnih medija, govorio je i Igor Božić, programski direktor N1.

– I dalje se nešto vidi u mraku, naše dve televizije rade, ima tu još slobodnih medija, ali ako se ugase ove dve televizije, ostaće samo mali zraci, a bojim se da građani mogu da oslepe ako vide samo te zrake – rekao je Božić.

Glavni i odgovorni urednik „Danasa“ Dragoljub Petrović, rekao je da njegova kuća ima ispred zgrade policijsku patrolu.

– Oni nas čuvaju 24 sata, poslao nam je lično Bata Gašić, po njegovom naređenju. Prvo su u tim patrolnim kolima sedela dva policajca, pa onda jedna policajka i jedan policajac, pa smo onda videli dve policajke, pa jedna policajka, a sad su samo kola tu.  Ali mi se i dalje osećamo bezbedno – zaključio je šaljivo Petrović.

Igor Božić, Mihailo Jovićević i Dragoljub Petrović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, je rekao da je mrak odavno zahvatio veći deo Srbije.

– Mrak vlada u stotine mesta u Srbiji. Nemate nijedan medij koji u tim mestima drugačije govori ili piše. U slučaju da i ovo malo medija ode u taj mrak, ne znam kako će Srbija dalje. Ono što je jako bitno je da podržimo ono što rade kolege na televizijama N1 i Nova S zato što su oni najvidljiviji i nama koji mislimo slobodno omogućavaju da kažemo koju reč – kazao je Bodrožić.

Bonus video: Novi optimizam – Milan Vlajcic i Veselin Simonovic dodela plaketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar