Sneg, prvi sneg u Beogradu, pada sneg, zima, vreme, vremenska prognoza, hladno vreme
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Meteorolog Nedeljko Todorović gostujući u Beogradskoj hronici rekao je da u narednih deset do 15 dana neće biti snega na području Beograda i ukazao da se može očekivati na planinskim predelima u istočnoj Srbiji ali u vrlo malim količinama.

Todorović je rekao da se prvi sneg u Beogradu može očekivati tek od sredine decembra.

„Izuzetno je mala verovatnoća za sneg u Beogradu pre 10. ili 12. decembra. Tek od sredine decembra pa nadalje“, istakao je Todorović, za RTS.

On je ukazao na to da će se u naredna dva, tri dana zabeleti planinski predeli u istočnoj Srbiji.

„U naredna dva, tri dana možda snega bude u istočnoj Srbiji na planinskim predelima, ali u vrlo malim količinama“, kaže meteorolog Todorović.

Upitan kakva nas zima očekuje i da li će biti snega za Novu godinu odgovara da je rano to prognozirati, ali kako kaže, svi parametri ukazuju da bi ova zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka.

„Do polovine decembra nema zime, biće padavina, smenjivaće se kiša i sneg u malim količinama, ali biće više padavina u obliku kiše“, rekao je gost Beogradske hronike.

Ukazuje da nas i sutra očekuje vreme slično današnjem sa umerenim jugoistočnim vetrom, ali i da nas sledeće nedelje očekuje košava.

„Iduće sedmice biće jugoistočnog vetra ali prave košave koja će trajati oko četiri dana“, ukazao je Todorović.

BONUS VIDEO: Meteorolog: U oktobru leto, u novembru sneg?

Komentari

Svi komentari (0)