Stanovnik sela Pakovraće kod Čačka Milojko Ćosić koji je dva dana blokirao radove na izgradnji tunela "Laz", a koji se gradi u okviru deonice autoputa Preljina-Požega, odlučio je da deblokira radove, ali do petka. Kako kaže, lično je razgovarao sa Zoranom Drobnjakom vd direktora Putevi Srbije, koji mu je obećao da će mu eksproprijacija za kuću i zemlju biti isplaćena.

Milojko Ćosić je radove na izgradnji tunela „Laz“ blokirao u ponedeljak sam, sa traktorom, prikolicom i putničkim automobilom. Ali, odlučio je da ih ukloni prethodne noći. Kaže, zato jer ga je pozvao Zoran Drobnjak.

„Lično me Drobnjak pozvao. Obećao mi je da će mi biti isplaćeno po nekoj tržišnoj ceni, jer jedino tako mogu da kupim nešto drugo. Cene imanja i kuća su drastično skočile, a ja sa ovim novcem koji bi prvobitno dobio, ne bih mogao da kupim ništa. Postao bih beskućnik“, priča Ćosić.

Razlog zbog kojeg se odlučio za blokadu jeste taj, jer mu još nije isplaćena naknada za kuću koja se nalazi ispred tunela „Laz“. Bez nje je ostao u postupku eksproprijacije, iako je imao obećanja od nadležnih da će mu naknada biti isplaćena do kraja decembra.

Vrednost Ćosićeve kuće procenjena je pre dve i po godine, ali se on žalio na ponudjenu cenu jer su mu za kuću od 170 kvadrata i pomoćne prostorije od 250 kvadrata ponudili 380 evra po kvadratu.

Pre pola godine Osnovni sud u Čačku je presudio da Ćosiću kuća bude isplaćena po većoj ceni, ali on taj novac još uvek nije dobio. Njemu je zbog izgradnje autoputa pored kuće i pomoćnih objekata oduzeto i 2,8 hektara zemlje, i jedini je stanovnik Pakovraća kome još nije isplaćena oduzeta imovina. Podsetimo, meštani ovog sela su tri meseca držali u blokadi lokalni put, ne dozvoljavajući kamionima da saobraćaju ka gradilištu, zato što im nije isplaćena cena zemlje po presudi Osnovnog suda u Čačku.

Ćosić je rekao da do sada nije imao nikakvih problema na blokadi i da su mu podršku ponudili brojni meštani njegovog sela Pakovraće, ali i sela Prijevor, Trbušani, Markovica i Lučani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar