Dragan Lakićević gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Književnik Dragan Lakićević rekao je da je Duško Radović stalno i u čitavom svom delu, a posebno u emisiji "Beograde, dobro jutro" imao potrebu da zaštiti decu od roditelja, nastavnika i nasilnika. "Kada bi se sada povratio, Duško bi imao obrnutu ulogu da zaštiti roditelje i nastavnike od dece", rekao je Lakićević.

Gostujući u „Utisku nedelje“ koji je bio posvećen stogodišnjici od rođenja tog pisca, pesnika i aforističara, Lakićević je rekao da svih ovih godina mi pomišljamo šta bi o svemu ovome što se događa rekao neko od velikih ljudi, pa i Duško Radović.

„Duško Radović je stalno i u čitavom svom delu, a posebno u „Beograde, dobro jutro“ imao potrebu da zaštiti decu od roditelja, nastavnika i nasilnika. Kada bi se sada povratio, Duško bi imao obrnutu ulogu da zaštiti roditelje i nastavnike od dece“, rekao je on.

Ta inverzija je interesantna, Duško Radović je aktuelan i potreban i u onom svom pravcu i u obrnutom pravcu, istakao je Lakićević.

„Zadatak škole, roditelja i nastavnika je da ga neprekidno drži na sceni, da taj njegov jezik dobije svoje mesto i da ljudi stvarno gledaju i čitaju između redova“, kazao je Lakićević.

BONUS VIDEO: Najava novine NOVA za 28. novembar 2022

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar