Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Krizni štab odlučio je danas da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate.

Kako je novinarima posle sednice Kriznog štaba rekla ministarka rada i socijalne politike Darija Kisić Tepavčević odlučeno je da dosadašnje mere ostanu na snazi do daljnjeg, a procenjeno je i da nema prepreka za nastavak školske godine od 18.januara.

Ona je prenela da se odluka o zadržavanju mera, odnosi na obavezan PCR test za ulazak u zemlju, kao i na rad ugostiteljskih objekata do 20 časova.

Mere za ulazak u zemlju ostaju obavezan negativan PCR test za strane državljane , dok državljani Srbije ukoliko nemaju negativan PCR test na ulasku u zemlju moraju u izolaciju od deset dana ili do negativnog testa.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje do 20 sati, a prodavnica do 21 sat.

Na osnovu epidemiološke situacije, kako je navela, procenjeno je da su uslovi takvi da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara.

„Nastaviće se pohađanje osnovnih i srednjih škola po dinamici kakva je bila pre raspusta“, objasnila je ona.

Kisić-Tepavčević najavila je i da će, s obzirom na pad učestalosti oboljevanja Institut „Banjica“ početi da radi u nekovid režimu.

Ranije uspostavljene mere takođe ostaju na snazi: zabranjeno je okupljanje više od 5 ljudi, a maske u zatvorenom prostoru su i dalje obavezne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare