Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Rukovodstvo Klinike za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“ saopštilo je večeras da su „lažne“ izjave dela zaposlenih koji štrajkuju i da je predsednik štrajkačkog odbora Goran Mladenović javno priznao da je akter snimka na kom se vidi kako vođe štrajka tuku pacijenta.

„Snimak je privatno vlasništvo jednog zaposlenog, koji je tokom aktuelne situacije video dostavio rukovodstvu, što je rukovodstvo predočilo ministarstvu zdravlja kao i nadležnim institucijama“, navedeno je u saopštenju.

Dodato je da o „pravim razlozima“ protesta najbolje svedoči i činjenica da su isti bili predvođeni aktivistima „Ne davimo Beograd“.

Takođe je rečeno da su iskazi sa konferencije da je budžet Klinike oštećen su neistiniti, s obzirom na to da su vraćeni milionski dugovi iz prethodnog perioda.

„Što potvrđuje i činjenica da klinika na računu ima i značajna sopstvena sredstva u vrednosti od preko 30 miliona dinara. Finansijsko poslovanje je transparentno, vrši se elektronskim putem i javno je dostupna informacija svim nadležnim institucijama“, navedeno je.

Deo zaposlenih u klinici održaće sutra protestnu šetnju u Beogradu a u četvrtak skup ispred vlade Srbije sa zahtevom za smenu v.d. direktora te zdravstvene ustanove Ivane Stašević Karličić.

Psihijatar Ljiljana Simić kazala je na konferenciji u Medija centru da zaposleni, koji su u štrajku već 79 dana, traže hitan prijem kod premijerke Ane Brnabić i razrešenje v.d. direktora klinike Ivane Stašević Karličić zbog mobinga nad zaposlenima.

Najavila je da će sutrašnja protestna šetnja početi u 13 časova ispred klinike „Dr Laza Lazarević“.

***

BONUS VIDEO: Deo radnika klinike „Laza Lazarević“ ponovo protestuje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar