Foto: Newsmax Adria

Autor satirične emisije "24 minuta" Zoran Kesić bio je gost najnovije emisije "Pregled dana", koja se emituje na televiziji Nova S. Kesić je govorio o novoj sezoni "24 minuta", političkoj sceni u Srbiji i Crnoj Gori, kao i o Vašingtonskom sporazumu.

Emisija „Pregled dana“ prvi put je snimljena van studija, i to u studiju Zorana Kesića, koji se našao u ulozi „analitičara u svojoj scenografiji“.

Posle letnje pauze, „24 minuta“ se od večeras vraća na male ekrane, a emitovaće se svake subote od 21 sat na televiziji Nova S.

Kesić se nije uželeo politike i političara, jer se, kako kaže, posle dva meseca pauze „čovek navikne na nerad, na uživanje u drugim stvarima – čitanje knjiga, gledanje serija, uživanje sa porodicom i prijateljima“.

„Iz tog ugla nisam se zaželeo. Ali uvek je tako kada napravimo veliku pauzu. Ali posle jedne, dve, tri nedelje ponovo se navučemo na praćenje aktuelnosti i iznova se zaljubimo u našu emisiju i krećemo da grizemo“, istakao je satiričar.

U odnosu na period kad je zavšena prethodna sezona emisije, autor „24 minuta“ ne vidi da se nešto naročito promenilo na medijskoj i političkoj sceni u Srbiji. Međutim, promenilo se u Crnoj Gori, i to na bolje.

„Mislim da su političke promene lekovite i zdrave za svaku demokratiju“, ocenio je on.

Dodaje da se promenilo samo to što smo postigli, kako kaže, „ludačko poštovanje“ u Vašingtonu i Beloj kući.

„Tim neverovatnim poštovanjem koje nam je ukazano ćemo se baviti večeras u emisiji i pričaćemo o svim aspektima poštovanja“, rekao je Kesić.

Govorio je i o načinu na koji ekipa „24 minuta“ tretira događaje koje prikazuje u emisiji.

„Koliko je zastupljeno u medijima, toliko će imati našu pažnju. Ali, trudimo se da budemo objektivni u smislu da sagledamo i ako ima grešaka opozicije, da ukažemo na njih“, istakao je on.

Naglasio je i da hoće da se bave tretiranjem „gluposti, laži, pogrešnih odluka, patetike, glumatanja, melodrame sa koje god strane da dolaze“.

„To je naša misija sve ove godine“, naglasio je Kesić i dodao da se tim koji radi na emisiji, u sedam godina koliko postoji, nije menjala.

Kako kaže, „u ovaj tim se teško ulazi, a još teže se izlazi“.

O čemu je još govorio Zoran Kesić, pogledajte u videu:

Tagovi

Komentari

Svi komentari (3)