Foto: Shutterstock

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da je Republički zavod za statistiku Srbije dužan da javnosti pojasni prve rezultate popisa stanovništva 2022. godine i pita se kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u Srbiji gotovo isti, saopšteno je danas iz te stranke.

„Zavod je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, popis pokazao da u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. Ako znamo da je u birački spisak naše zemlje, pred izbore koji su održani proletos, bilo upisano 6.501.689 birača, suočavamo se sa ozbiljnim sumnjama“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Kako se ističe, poznato je da procene govore da je u Srbiji oko 18 odsto građana maloletno, dakle oko 1,2 miliona i postavlja se pitanje kako je moguće da razlika između ukupnog broja stanovnika i broja birača bude minimalna.

LSV pita predstavnike vlasti odakle je u birački spisak Srbije stiglo još oko milion birača, jer je gotovo neverovatno da je to populacija koja živi u inostranstvu i ima pravo glasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se javnosti pruži jasan odgovor na ovo pitanje, napominje se u saopštenju LSV.

BONUS VIDEO Otkriveno koliko je najviše zaradio najbolji popisivač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare