U vikend izdanju novina "Nova" pročitajte detalje iz istraživanja Nove srpske političke misli koji govore da većina građana u Beogradu želi promenu vlasti.

„Sada je za opozicione stranke ključno da te birače izvedu na birališta“, kaže Đorđe Vukadinović, rukovodilac istraživanja i dodaje da će se bitka voditi oko birača koji su se u istraživanju izjasnili da bi glasali za opoziciju, ali ne znaju za koga.

„Patriotizam se ovdje mjeri mržnjom i neznanjem o onim drugima“, kaže pisac Miljenko Jergović za „Novu“ čija nova knjiga „Trojica za Kartal“ izlazi za nekoliko dana u Srbiji.

„Umjesto da se svađaju po kafanama, i jedni drugima plaćaju piće i mezu, Srbi i Hrvati ratuju po akademijama, partijskim organizacijama, državnim upravama i vladama. I dobro je da ne ratuju puškama i topovima“, kaže jedan od najprevođenijih pisaca sa ovih prostora.

„Nova“ otkriva da je nakon sudije Zorane Trajković, na bolovanju i njena koleginica iz Specijalnog suda Mirjana Ilić, koja je istovremeno i drugi član tročlanog veća koje bi trebalo da sudi grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ekskluzivno objavljujemo delove memoara Mire Furlan koji ruše rekorde čitanosti u Srbiji. Ona piše i o svom sukobu sa Radetom Šerbedžijom tokom rada na predstavi „Medeja“ teatra „Ulysses“ na Brionima.

Ana Stanić će učestvovati na Beoviziji sa pesmom LJubav bez dodira. Za „Novu“ kaže da učestvuje da bi promovisala svoj novi album. Pevačica naglašava da je merilo vrednosti doprinos koji neko pravi, a ne broj pregleda.

Istraživali smo koji su najskuplji sportski događaji za gledanje. U tekstu pod naslovom „Karte za finale bejzbola kao kuća na Dedinju“ navodi se i da je za bejzbol utakmicu između Čikago Kjubsa i Klivlend Indijansa koštala 1.170.000 dolara.

BONUS VIDEO: Nova.rs u potrazi za fakultetom na kojem je doktorirao Aleksandar Šapić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar