FOTO:TANJUG/ RADE PRELIC

Ministarka zdravlja Danica Grujičić navodi za RTS da će od druge polovine decembra biti ukinuto zakazivanje termina kod lekara od 1. do 5. u mesecu preko IZIS i da će pacijenti imati mogućnost da preglede zakažu tokom celog meseca. Zadatak koji sam dala pomoćniku za digitalizaciju u Ministarstvu zdravlja gospodinu Tanaskoviću je da to krene da zaživi od 20. decembra.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da će lekari celog meseca moći da zakazuju preglede u bolnicama.

„Mi koji radimo u klinikama, svako od nas jednom nedeljno ima neki svoj ambulantni termin i mi nismo ni bili svesni da je to zaista od 1. do 5. Naravno da svo vreme treba da budu otvoreni termini. Svi lekari specijalisti rade po istim protokolima, po istim principima. Nema nikakvog razloga da sada pacijenti traže starijeg ili mlađeg lekara, ako hoće nekog određenog onda će možda sačekati nedelju ili dve, ali je važno da doktori u domovima zdravlja ne moraju da gledaju prvih pet dana u ekrane već da zakazuju kad god mu dođe pacijent i to će biti u stanju bilo kada u mesecu radnim danima. Ono što je hitno ide u Urgentni centar“, navodi Grujičićeva.

Navodi da će to da zaživi od 20. decembra.

„Zadatak koji sam dala pomoćniku za digitalizaciju u Ministarstvu zdravlja Tanaskoviću je da to krene da zaživi od 20. decembra“, navodi ministrka.

Navodi da uvek mora da ima otvorenih termina.

„Ne mogu da se popune, onda će biti odgovorni direktori. Znači stalno mora da bude zeleno neka bude 25 pregleda što da ne, koliko puta sam ostala do 7 sati uveče da pregledam pacijente neka se plati to ljudima, ja nemam ništa protiv, kako god ali ne može da se desi da ja pregledam pet u državnoj službi a onda 25 u privatnoj“, ističe ministarka.

Navodi da svi oni koji imaju problem sa zakazivanjem mogu da joj se obrate na mejl [email protected].

PROČITAJTE JOŠ

„Samo gledam mejlove ako pacijenti imaju bilo kakav problem da bilo šta zakažu neka pišu na tu mejl adresu prvo ćemo im zakazati, a drugo ja ću da vidim zbog čega ljudi moraju da se obraćaju Ministarstvu da bi došli do termina“, navodi Grujičićeva.

Ukazala je da je digitalizacija, veoma važna za zdravstveni sistem i da je bitno dovesti optički kabl do ambulanti u svakom selu.

BONUS VIDEO: Danica Grujičić: Politički apetit pod belim mantilom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar