Georgiev: Pravićemo drugačiji program, pogled „iza vesti“

Društvo 19. jun. 202008:16 > 10:1017 komentara
Podeli:

United Media pokreće produkciju novog informativnog programa Newsmax Adria koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Direktor vesti i programa Newsmax-a u Beogradu biće dugogodišnji novinar i urednik Slobodan Georgiev, koji je bio gost "Probudi se".

Od ponedeljka gledaoci televizije Nova S imaće priliku da, od 20 časova, gledaju informativnu emisiju Pregled dana.

Direktor vesti i programa Newsmax-a Slobodan Georgiev kaže za „Probudi se“ on i njegov tim žele da ponude drugačije viđenje sadržaja kojima su građani Srbije „bombardovani“ celog dana.

„Pravićemo program koji želi da zaviri ‘iza vesti’. Bavićemo se značenjem događaja, i mislim da je to potrebno ljudima u Srbiji koji su izloženi haosu i poplavi informacija koju emituju ‘PR stanice’.

Želimo da izdvojimo najvažnije, da sumiramo dan, da ljudima bude jasno šta je najvažnija priča, a šta su ‘prateći događaji’. To malo odudara od tradicionalnog koncepta vesti. Domaćini emisije su Jelena Obućina i Goran Dimitrijević“, najavio je Georgiev.

Što se tiče „odstupanja od tradicionalnog koncepta vesti“, Georgiev pojašnjava da je reč o onome na šta se u našoj javnosti zaboravlja, a to je da novinari biraju, odlučuju koja je najvažnija priča dana, i da je njihov posao da filtriraju događaje.

Na pitanje da li je slučajno odabran dan posle izbora, 22. jun, za početak emitovanja „Pregleda dana“, Georgiev je odgovorio da su u Srbiji, čini se, ionako stalno izbori, te da je svejedno da li je 22. oktobar, januar ili jun.

Govoreći o tome zašto je odlučio da iz pisanog novinarstva pređe u televizijske vode, Georgiev je rekao da je pristao da preuzme ovaj posao baš zato što se radi o novosti u njegovoj karijeri.

„U pisanom novinarstvu i onlajnu sam uradio ono što sam za sad mogao, a ovo mi je izgedalo kao dobra prilika za zaokret u karijeri. Teško je odbiti priliku da vodite TV stanicu, a ja se ne bojim izazova. Mislim da ovde imamo vrlo dobar tim, a voleo bih da za 6 godina imam rezultat kakav je napravila ekipa iza N1“, rekao je Slobodan Georgiev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar