Foto:Shutterstock

U dve beogradska vrtića proglašene su epidemije, saznaje Telegraf.rs. U jednom je epidemija šarlaha i streptokoke, a u drugom samo streptokoka. Obolela deca izolovana su iz vrtićkih grupa.

U vrtiću u kojem vladaju obe epidemije, šarlah je potvrđen kod dvoje dece, a kod 8 je streptokoka. U drugom vrtiću je 7 dece obolelo od streptokoke, kažu za Telegraf.rs u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

Epidemiolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu proveravali su dva vrtića u dve različute opštine, u kojima je prijavljena streptokokna infekcija, a koja između ostalog može da izazove i šarlah.

Pročitajte još:

Rezultati briseva pokazali su da ima i šarlaha i streptokoke. Kako su za Telegraf.rs rekli pre dva dana u Gradskom zavodu za javno zdravlje, epidemiolozi su na terenu nakon što su pristigle prijave. Dodaju i da je od početka godine u beogradskim vrtićima bilo 7 epidemija šarlaha.

„Ukupno je obolelo 64 dece. Poslednje dve epidemije su bile u oktobru, u okviru njih je obolelo 22 dece, a pre toga su dve bile u septembru kada je obolelo 16 dece.“

BONUS VIDEO: Epidemija dijabetesa, ugroženi i mladi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar