Foto: N1

Bolnice su sve punije i punije, svakoga dana od korone umre po više od 20 ljudi. Bolnice se jedna za drugom vraćaju u kovid sistem i time se uskraćuje mogućnost za lečenje pacijenata bez korone, pacijenata sa karcinomima, neurološkim ili srčanim problemima. Sve to isprovociralo je doktorku Anđelu Gavrilović, pa je u izjavi za Novu poželela da se obrati svima koji, kako kaže postavljaju nerazumno i bahato pitanje - kako ja nevakcinisan ugrožavam vakcinisane.

„Niko od njih u bolnici ne pita koji je sastav injekcije i da li je infuzija dovoljno ispitana“, konstatuje dr Gavrilović, doktorka iz crvene zone koja se koroni suprotstavljala mesecima se znojeći u skafanderu.

Stavku po stavku ona objašnjava i pokušava da dopre do mozgova onih kojima nije jasno, kako to oni nezaštićeni ugrožavaju one zaštićene i vakcinisane.

Zablokiraš opštu praksu

Iscrpljuješ i ubijaš ono malo lekara kojima je stalo do tebe

Zauzimaš krevet bolesniku koji nije imao izbora, za razliku od tebe

Trudnica nema gde da se porodi, dete da operiše krajnike, pacijent da primi hemioterapiju

Odložiš operacije, intervencije, kontrole

Hitna pomoć voza tebe od jedne do druge bolnice pune tebi sličnih, akutna stanja ne stignu do lekara

Oduzimaš deci budućnost, roditelje, spokoj

Ona se obratila i protivnicima nošenja maske.

„Kao da se protiviš pojasu u kolima i kacigi na motoru. Obzirom da je od korone u Americi umrlo više od 500 dece, sumanuto je pomišljati da im maska remeti detinjstvo na bilo koji način. Naprotiv, čuva im život. Zamislite samo da u sali hirurg i anesteziolog operišu bez maske, kijaju u ranu i bez rukavica premeću organe nesterilisanim instrumentima“, zaključila je dr Gavrilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare