Foto:ucenickicentar-bg.rs/Shutterstock

Đaci u Domu učenika "Aleksa Dejović" na Zvezdari smrzavaju se poslednjih dana. Radijatori u njihovim sobama su ili mlaki ili potpuno hladni, a još uvek nije poznato kada će problem biti rešen. Na slabo grejanje i smrzavanje žale se i studenti iz beogradskog doma "Vera Blagojević".

Inače, kapacitet smeštaja u ovom domu je 294 učenika od čega je 76 za devojčice i 218 za dečaka.

Prema saznanjima Nove, grejanje je slabo ili ga nema u više desetina soba, a učenicima je rečeno da je situacija „generalno loša zbog rata u Ukrajini“.

Učenici su se više puta žalili, ali to nije urodilo plodom.

Iz Učeničkog centra Beograd u odgovoru za Novu navode da u Radnoj jedinici „Aleksa Dejović“ postoje problemi saa grejanjem u pet soba i to zbog dotrajale i stare instalacije, a posebno imajući u vidu činjenicu da je pomenuti dom izgrađen šezdesetih godina.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaju i da su preduzeli sve potrebne korake za otklanjanje i popravku u okviru sistema, ali da to neće biti moguće uraditi do zimskog raspusta u ovoj godini jer nivo intervencija zahteva isključivanje celog sistema i stavljanje grejanja van  funkcije.

Ipak, u razgovoru sa više učenika saznajemo da im je rečeno da se „ne žale previše“, a nekim je kao alternativa ponuđeno i dodatno ćebe uz komentar da bi to rešilo stvari.

Takođe, učenicima je rečeno da je u većini stanova i ustanova u Beogradu temperatura do 19 stepeni, pa je tako slučaj i ovde.

Žale se i studenti iz „Vere Blagojević“, nadležni kažu – nema problema

Probleme sa grejanjem prijavljuju i studenti u Domu „Vera Blagojević“, kažu da je reč o starijoj građevini, kao i da prozori ne dihtuju dobro.

Osim toga, navode studenti sa kojima smo razgovarali, neretko se dešava da u hodnicima bude toplije nego u samim sobama, pa su  prinuđeni da zauduže i po nekoliko ćebadi.

Iz ovog doma navode da problema nema, kao i da im još uvek niko do studenata nije uložio žalbu.

BONUS VIDEO I od ovoga zavisi kakvo će vam biti grejanje: Da li ste dobro očistili radijatore?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar