Foto: Shutterstock, Printscreen Facebook, pivatna arhiva

Nakon što je juče naš portal pustio vest o Jovani koja je zamalo nasela na onlajn prevaru, na grupi za oglase za izdavanje stanova javila se devojka koja tvrdi da je muškarcu uplatila 600 evra za kiriju i depozit, ona je zamolila sve da daju ukoliko imaju neku informaciju o pomenutom muškarcu.

Korisnica Fejsbuka Jelena podelila je na Fejsbuk grupi „Izdavanje stanova Beograd“ sliku finansijske transakcije na ime muškarca N. Z. u iznosu od 70.370 dinara.

Ona je u uplati navela da je novac za kiriju i depozit, a transkacija je izvršena 23. novembra ove godine.

Jelena je korisnike Fejsbuka zamolila da joj pomognu da pronađe ovog čoveka.

„Ja sam ovom čoveku uplatila 600 evra na račun i sutra je trebalo da mi da ključeve i da odemo do notara da overimo ugovor. Molim vas ako imate nekekavu informaciju odakle je ili ko je zapravo, podelite ovde“, napisala je ona.

Foto: Printscreen Facebook

Podsetimo, naš portal juče je pisao o slučaju Jovane M. koja je umalo nasela na prevaru, kada je u jednoj Fejsbuk grupi za izdavanje stanova naletela na oglas koji je delovao prilično primamljiv.

Čovek koji se predstavio kao pedijatar iz Novog Sada oglasio je stan za izdavanje. Kako je naveo u objavi, reč je o stanu u Cvijićevoj ulici, površine 46 kvadrata, nameštenom i sređenom.

„Stan je useljiv od 1. decembra, izdajem ga na duže vreme ozbiljnim i odgovornim stanarima“, naveo je „vlasnik“.

Cena kirije je, prema njegovim rečima, 300 evra, a depozit je takođe u visini jedne kirije, pa bi prvi trošak stanara koji se useljava bio 600 evra. Jovanu je ovaj oglas privukao zbog izuzetno povoljne cene za stan ove površine na tako atraktivnoj lokaciji.

Ipak, njena sreća bila je kratkog daha, a svoje iskustvo kasnije je podelila sa drugim članovima grupe, kako ne bi još neko naseo na ovu prevaru.

Navodni vlasnik stana je Jovani najpre poslao fotografije stana, a budući da se predstavio kao neko ko živi u Novom Sadu, stan nije mogao da otvori za pokazivanje pre subote.

„U sredu smo se čuli još jednom da potvrdim da sam zainteresovana za stan, a on mi je tada rekao da je stan moj ako budem imala sreće da se ne izda do subote. U toku razgovora smo došli do toga da on traži celokupan iznos, depozit i kiriju, da bi stan bio moj. Dakle, samo na osnovu fotografija“, navela je Jovana.

Ona, naravno, taj iznos nije želela da uplati „na slepo“, već je u subotu otišla na dogovorenu lokaciju kako bi pogledala stan. Međutim, do navodnog vlasnika od tada nije mogla da dođe jer je nedostupan.

Ona je upravnika zgrade pitala za vlasnika, ali je dobila odgovor koji nije očekivala – tu se nijedan stan ne izdaje i on navodnog vlasnika nije video nikad u životu.

 

****

BONUS VIDEO – Hapšenje zbog milionske prevare u vodovodu „Zaječar“

Komentari

Svi komentari (1)