Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Srbiji će danas biti oblačno i mestimično kišovito vreme, sa temperaturom od minus dva na severu do 14 na jugu i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više kiše biće u zapadnoj i centralnoj Srbiji, Braničevskom i Borskom okrugu, a na severu Vojvodine očekuje se uglavnom suvo vreme.

Na jugu Srbije biće umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplije u odnosu na ostale predele, ali je lokalno moguća kratkotrajna kiša.

U većem delu zemlje vetar umeren severni i severoistočni, na jugu južni i jugozapadni, u planinskim predelima povremeno jak.

Najniža temperatura biće od minus dva na severu Vojvodine do osam na jugu Srbije, a najviša od četiri na severu do 14 stepeni na jugu i jugoistoku zemlje.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije s kišom i temperaturom od četiri do šest stepeni.

Do kraja sedmice biće pretežno oblačno i toplije sa čestom kišom, samo će se još u četvrtak na severu Srbije zadržati hladno vreme.

Od petka vetar u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. U nedelju skretanje vetra na severozapadni, a od ponedeljka i jače zahlađenje i sneg.

Biometeorološka prognoza za sredu, 7. decembar 2022. godine:

Posebna opreznost savetuje s osobama sa disajnim i srčanim problemima. Razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je pojačana pažnja u saobraćaju.

***

BONUS VIDEO – Košava – sila sa Karpata koja nam očisti Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar