Judita Popović Foto: N1

Savet REM-a sinoć je odlučio da prekine rad zbog navodnog pritiska koji pojednini mediji vrše na članove tog tela. Sa druge strane, jedna od članica Saveta REM Judita popović ima potpuno drugačije mišljenje i smatra da nisu nezavisni mediji ti koji pritiskaju REM, već da to radi vlast. "Ne osećam se ugroženo. Odluka REM-a o štrajku i sama sednica koja je hitno održana tim povodom, sve je bilo potpuno nepotrebno", kaže Popović za Nova.rs.

„Mislim da su izvršna vlast kao i predsednik Republike upravo ti koji vrše pritisak i manipulišu medijima koji kontrolišu medije, a rezultat svega toga je medijski mrak u kojem živimo. Ovo je apsolutno pogrešna adresa na kojoj su upućena zamerke. To je skretanje pažnje sa redovnih problema sa kojima se regulator susreće“, ističe Popović.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima, sinoć oko 18 časova i 20 minuta zakazana je hitna sednica za 19 časova, sa dnevnim redoom da se donese odluka o štrajku odnosno o prestanku rada ovog tela počevši od danas i da se izda saopštenje koji su razlozi za dalji štrajk.

„U 19h je održana hitna sednica putem telefona. Nakon što su se upoznali sa materijalom, išlo je glasanje članova Saveta, većinskom odlukom je izglasan štrajk i sadržina saopštenja koja je odmah i objavljena. Naravno da nisam glasala ni za hitnu sednicu, ni za dnevni red, smatram da je sve to apsurdno. Jeste ugrožena nezavisnost REM-a, to je jedno od obrazloženja u tom saopštenju, ali je pogrešna adresa na koju je to upućeno“.

Judita Popović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na pitanje zašto se odugovlači sa konkursom za petu frekvenciju, Popović ističe da nema nikakve informacije o tome.

„Nemam ni nezvanične ni zvanične informacije da li se odugovlači niti koji su razlozi odugovlačenja konkursa. Znam samo da nismo prekoračili određene rokove koje smo utvrdili objavljivanjem oglasa za javni konkurs, to je sigurno“, zaključuje ona.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić: Prestanite da me zivkate

Povodom obustave rada Regulatornog tela za elektronske medije, kontaktirali smo i predsednicu Saveta ovog tela koja je odmah rekla da ne želi da komentariše dok su u štrajku, a posebno ne portalu Nova.rs, te da prestanemo da je „zivkamo“.

Medijski mrak 

Judita Popović prokomentarisala je i nedavnu akciju Televizija Nova S i N1, koje su na jedan dan prekinule emitovanje programa i zatamnile ekrane, protestujuću zbog načina na koji radi REM i odnosa prema medijima u Srbiji. Takođe, prokomentarisala je i navodne pretnje i opasnosti sa kojima se suočavaju članovi Saveta REM.

„Ne vidim uzročno posledično vezu između crtanja kukastih znakova na zgradi u kojoj živi član REM-a o čemu je pisalo u zvaničnom saopštenju i radnji nezavisnih televizija i ukazivanja medijskog mraka u Srbiji. Televizije Nova S i N1 samo su pokušale da ukažu na sve ono što i mi sami znamo da postoji, da je medijski mrak realnost u Srbiji, da to nije pretpostavka, da nije laž i mislim da su i građani to prepoznali. Ne živimo u iracionalnom svetu koji se prikazuje na mnogim televizijama sa nacionalnom pokrivenošću“, kazala je Popović.

BONUS VIDEO: REM obustavio rad: Ozbiljno im ugrožena nezavisnost i bezbednost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar