Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tim za škole, koji se danas sastao u proširenom sastavu, preporučiće Kriznom štabu da se ne uvodi onlajn nastava na nivou Srbije. Umesto toga, preporuka Tima za škole će biti da se produži jesenji raspust, prenose mediji.

Kako piše Blic, za sada nije doneta odluka na koliko dana bi trebalo produžiti jesenji raspust, koji će biti u prvoj polovini novembra. Konačna odluka je na Kriznom štabu koji će se, prema najavama, sastati sutra.

Za Novu.rs potvrđeno je da je produžetak jesenjeg raspusta jedna od opcija. Raspust treba da  počne 11. novembra (u četvrtak), a đaci bi prema zvaničnom školskom kalendaru trebalo da se vrate u učionice 15. novembra). To ne isključuje i još jednu opciju – razmatra se i raniji odlazak na zimski raspust, koji treba da počne 31. decembra.

Tim za škole, koji se inače sastaje svakog četvrtka, analizira situaciju po školama usled epidemije kovida. Na današnjem sastanku razgovarano je i sa zdravstvenim delom Kriznog štaba, a među prisutnima bio je i epiodemiolog Predrag Kon.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola sastao se danas po 12. put, a na sastanaku je razmatrana situacija u lokalnim samoupravama.
Odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biće doneta u petak, kao i do sada, a preporuka Tima je da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama. Preporuke Tima biće upućene Kriznom štabu.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave. Opštinski, odnosno gradski štab za vanredne situaciju učestvuje u ovom procesu, dajući svoj predlog za primenu odgovarajućeg modela obrazovno-vaspitnog rada, posredstvom nadležne školske uprave.

Sastanku su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i član medicinskog dela Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Bonus video: Anketa – strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare