Za fudbalsku reprezentaciju Srbije večeras je i zvanično završeno Svetsko prvenstvo u fudbalu, naši fudbaleri završili su na poslednjem četvrtom mestu u grupi. Navijači u centru Beograda sa kojima smo razgovarali istakli su nam da se osećaju razočarano.

Centralne beogradske ulice večeras su bile gotovo prazne, a u gotovo svim kafićima u strogom centru grada večeras se gledala utakmica protiv Švajcarske.

Iako je pred odlazak naše reprezentaciji u Katar vladala velika euforija, na nju je večeras stavljena tačka, a naši sugrađani ne kriju da se osećaju razočarano.

„Baš sam razočarana“, „Loša odbrana, mogla je da bude bolja“, „Tuga, baš tužno“, „Težak poraz“, „Bili su previše statični“, „Jako sam razočaran“, ovo su samo neki od odgovora naših sugrađana sa kojima je ekipa portala Nova.rs večeras razgovarala u centru Beograda.

Naši sugrađani ne skrivaju tugu zbog krajnjeg rezlultata, a bilo je i onih koji su zadovoljni i samom činjenicom da se naša fudbalska reprezentacija plasirala na Svetsko prvenstvo.

„Naš narod ima prevelika očekivanja i moramo da ih smanjimo“, rekao nam je jedan od mladića.

„Mogli smo da igramo mnogo bolje i nije bilo potrebe za onim tučama i svađama“, istakla nam je sugrađanka sa kojom smo razgovarali.

Dok su naši sugrađani gledali fudbal, večerašnja utakmica nije bila mnogo interesantnima gostima iz inostranstva, pa su oni sa kojima smo razgovarali rekli su da nisu gledali utakmicu.

Na naše pitanje za koga će sada navijati, većina nema favorita, a drugi su istakli da će navijati za nama susednu Hrvatsku, Japan, Brazil, Argentinu i Španiju.

O tome šta su sve Beograđani rekli o večerašnjom utakmici pogledajte u anketi.

Podsetimo, Švajcarci su ranije večeras savladali Srbiju sa 3:2 i tako eliminisali našu reprezentaciju sa Svetskog prvenstva u Kataru. Srbija je na kraju završila na poslednjem mestu grupe G sa samo jednim osvojenim bodom.

***

BONUS VIDEO – Argentinci i Španci u finalu Mundijala navijali za Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare