Foto: AMSS

Auto moto savez Srbije (AMSS) apelovao je večeras na vozače da budu oprezni zbog snega i klizavih kolovoza.

AMSS je u saopštenju naveo da je zbog snega i hladnog i maglovitog vremena u nižim predelima slabija vidljivost.

Na putevima u planinskim predelima ima snega na gotovo svim pravcima i saobraćaj se odvija otežano, usporeno i uz obaveznu upotrebu zimskih guma.

Na pojedinim deonicama zbog ugaženog snega na kolovozu sigurnija je vožnja sa upotrebom lanaca, naveo je AMSS.

Na graničnim prelazima kamioni čekaju na Horgošu šest sati da napuste Srbiju, na Kelebiji dva sata, na Batrovcima tri sata.

Na ostalim prelazima nema zadržavanja na teretnim kao ni na putničkim terminalima.

Putevi Srbije: Izmenjen režim saobraćaja na pojedinim deonicama

Na Zrenjaninskom putu, kod skretanja za Padinsku Skelu obustavljen je saobraćaj zbog saobraćajne nezgode.

Upozoravaju da će večeras u Banatu i Donjem Podunavlu kiša da se ledi na tlu, te apeluju na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na prevoju Čestobrodica zbog magle je vidljivost smanjena do 50 metara, a na prevoju Golo Brdo smanjena je na 50 do 100 metara.

Na Obilaznici oko Beograda, u delu između petlje Surčin i petlje Ostružnica do 1. septembra biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko Save.

Saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd ka Novom Sadu.

Na putu Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare produžava se obustava saobraćaja do 31. januara, a alternativni put je obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.

BONUS VIDEO: Problemi sa snegom na autoputu E75

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar