Foto:privatna arhiva

Građani Srbije pre skoro četiri meseca, za samo dve nedelje, prikupili su 400.000 evra za lečenje Kragujevčanke Ane Miletić (40), koja boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu. Spas za njenu bolest je inovativni lek "Delytact", koji se jedino koristi u Japanu, a uspešnost izlečenja je oko 90 odsto. Iako je za Anino izlečenje presudno vreme, ona skoro četiri meseca nije mogla da ode na lečenje, zbog brojnih birokratskih prepreka. Sada je konačno u Japanu i spremna je za prvu terapiju, objavljeno je na stranici ,,Za Anin život‘‘.

,,Posle puno peripetija od trenutka kada smo svi zajedno prikupili novac za lečenje, Ana je danas konačno dočekala prvo jutro u Tokiju i spremna je za prvu dozu terapije, koju će, nadamo se, primiti vrlo brzo. U društvu svog brata Đorđa, javlja se iz Tokija, spremna za sve što lečenje nosi. I sve vas pozdravlja.

Konačno smo uspeli udruženim snagama da privedemo našu misiju do kraja, zahvalni smo svima koji su učestvovali u prikupljanju novca, ali i svima koji su kasnije bili angažovani u prevazilaženju problema birokratske prirode.

Sada nam svima ostaje da se molimo Bogu da sve prođe u najboljem redu i da terapija da očekivane rezultate, pa da ih oboje vidimo uskoro u našoj Srbiji, u našem Kragujevcu isto ovako nasmejane i srećne!’’, objavljeno je na fejsbuk stranici Za Anin život, uz fotografije nasmejane Ane u Tokiju.

Ani je ovog leta dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu Glioblastoma multiforme gradus IV, jedan od najagresivnijih oblika tumora.

U Srbiji su posle hitne operacije, zračenja i hemioterapije, iscrpljene sve mogućnosti lečenja, a jedina nada za Anu je inovativni lek .,Delytact” koji u svetu koristi samo Univerzitetska klinika u Tokiju.

Foto: Budi human

Uspešnost izečenja ovim lekom prema kliničkoj studiji je 92 odsto, a iz klinike su Aninoj porodici odgovorili da je ona ‘‘idealan kandidat‘‘ za lečenje.

Ipak i pored prikupljenog novca, Ana skoro četiri meseca nije mogla da otputuje po spasonosnu terapiju,

Anina porodica apelovala je na sve nadležne državne službe i zvaničnike, a u rešavanje birokratskih prepreka, bila su uključena srpska ministarstva, kao i ambasade Japana i Srbije.

BONUS VIDEO: Ana Miletić ne može na lečenje u Japan, situacija je alarmantna, porodica očajna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar