dm
Foto: Promo

Kompanija dm drogerie markt prepoznata je u našoj zajednici kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, o čemu svedoče brojne nagrade i priznanja na tom planu. U poslovnom svetu ovaj drogerijski lanac izdvaja se po posvećenosti kolektivu i svakodnevnom radu na stručnom usavršavanju zaposlenih, kao i po razvoju njihovih profesionalnih i ličnih osobina. Kompanija kontinuirano obezbeđuje zaposlenima obuke, kurseve i radionice, pa je onlajn platforma Lernwelt, koja predstavlja jedinstveni Svet učenja u dm-u, došla kao prirodan nastavak takvog pristupa.

Kako ističu iz kompanije, data sloboda u radu predstavlja jedan od ključnih faktora zadovoljstva u poslovnoj svakodnevici.

Kako funkcioniše novi Svet učenja u dm-u?

Budući da je posao važan deo života, u ovoj kompaniji teže da radu daju dodatnu vrednost, stvore podsticajno okruženje i uslove koji motivišu sve zaposlene. Odatle ne čudi namera da se izgradi jedan „novi svet učenja“.

U okviru platforme Lernwelt zaposleni u dm-u mogu da odaberu razne digitalne sadržaje. Materijali s edukacija dostupni su u svakom trenutku, a pored toga što su kratki, sažeti, zanimljivi i primenljivi nude mogućnost kreiranja ličnog iskustva kroz vežbe i interaktivne materijale.

Pored obogaćene ponude edukacija, Lernwelt omogućava i druge brojne dobrobiti, kao što su: digitalne prijave na obuke, pregled i praćenje termina, interaktivne materijale i kurseve, pregled edukacija na kojima su zaposleni učestvovali i slično.

Za razvoj je potreban kontinuiran rad

Kako ističu iz drogerijskog lanca, učenje na radnom mestu u podržavajućem okruženju dešava se svakodnevno, kroz zajedničku komunikaciju i rad, učešće na projektima i raznim obukama. Odakle je potekla ideja za pokretanje onlajn platforme i da li je to lakši put do učenja, otkriva Jelisaveta Obradović, menadžerka za ljudske resurse u kompaniji dm.

dm
Foto: Promo

„U dm-u poštujemo individualnost svakog zaposlenog, ali iznad svega, kao krovna ideja, stoji zajedništvo, jer je samo tako moguće pokrenuti inovativne usluge i projekte. Dobili smo priliku da promenimo način i pristup radu, i u tom duhu smo zajedno sa ostalim zemljama dm potkoncerna radili na razvoju platforme za učenje – dm Lernwelt (Svet učenja), koja nam je donela mnoge novine u pogledu organizacije i sprovođenja edukacija“, kaže Jelisaveta Obradović.

Priprema i realizacija projekta trajala je šest meseci i u radu je učestvovalo gotovo 20 kolega iz svih dm zemalja, uz podršku i vođenje Austrije i Nemačke. Zahvaljujući internacionalnoj podršci i praksama koje su usvojene u drugim zemljama koncerna i sinergiji između njih, projekat je dostupan i u Srbiji. Svet učenja primenjuje se kod nas od 18. januara ove godine, a zaposleni mu mogu pristupiti na računarima, službenim mobilnim telefonima i tabletima.

Kompanija je u eri pandemije dobila brojne nagrade koje se odnose na poslovanje dm-a i odnos prema zaposlenima, zbog čega su sva ova priznanja, kako ističu, pokazatelj da su na dobrom putu. Neka od njih su – zlatna nagrada Komore menadžera ljudskih resursa Srbije „Najbolji u Srbiji 2020“, kao i dodatno priznanje pomenute institucije „Najbolji odgovor na pandemiju virusa korona“.

Prema istraživanju „TalentX“, sprovedenom u julu prethodne godine, dm se našao u top 15 kompanija na listi najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji. Pored toga, drogerijski lanac zauzeo je prvo mesto u kategoriji Najpoželjniji poslodavac u oblasti ritejla, prema istraživanju preferencija mladih, koje je sproveo Belgrade Youth Fair u saradnji sa The Employer Branding Agency.

I u narednom periodu dm će svojim projektima nastaviti da neguje pokretačku energiju, entuzijazam i volju da doprinosi pozitivnim promenama, kako u okviru kompanije, tako i u celoj zajednici.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare