Foto: Printscreen/YouTube/Opinia Timisoarei

Predsednik Srbije Aleksadndar Vučić izjavio je, nakon sastanaka sa premijerom Mađarske i kancelarom Austrije Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom, da današnji pretres prostorija NIS-a u Rumuniji nema nikakve veze sa Srbijom i da će od rumunske strane tražiti informacije o tom slučaju.

„Ovo nema veze s ratom za energente nego sa političko – špijunskim ratom, da bi dodatno mogli da se disciplinuju neki za koje se smatra da su neposlušni, a pri tome ne isključujem mogućnost realne krivice NIS-a, ali se nisam time bavio. Znam da nema srpskih državljana, to je u ruskom vlasništvu i tražićemo od rumunskih prijatelja informacije“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje TV Pinka kako komentariše pretres i da li je to totalni rat za energente u kome će Srbija biti optužena.

Objasio je da je NIS, u kome je većinsko rusko vlasništvo, kupovao svoje ćerke kompanije u Bugarskoj, Rumuniji i u BiH i da Srbija s tim nema ništa.

„Samo nam je još to falilo. Kao da smo svakog dana kamenom boga gađali. Ajd’ sad vi objasnite da to nema veze sa srpskom državom i da je to NIS iz Beograda, a mi nemamo nikakve veze s tim. Mnogo nas dobro čuvaju prijatelji iz NIS-a“, rekao je Vučić ironično.

Podsetimo, rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru u ponedeljak ujutru zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve, iako je NIS imao obavezu da o tim otkrićima obavesti rumunsku državu.

BONUS VIDEO: Nema više ruske nafte za nas, mi smo pod sankcijama

 

Komentari

Svi komentari (1)