Foto: United Media

Vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi fokusirana je na napore protiv piraterije.

Alijansa za kreativnost i zabavu („Alliance for Creativity and Entertainment“ – ACE), vodeća svetska organizacija posvećena zaštiti dinamičnog pravnog ekosistema za kreativni sadržaj, danas je poželela dobrodošlicu kompaniji United Media kao svojoj najnovijoj članici. United Media, članica United Grupe, je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi koja emituje više od 50 kanala na nekoliko platformi.

Lokalna i međunarodna saradnja ključne su za borbu protiv piraterije u regionu jugoistočne Evrope, gde je United Media identifikovala konstantan porast ilegalnih striminga u poslednjih pet godina. Na primer, procenjuje se da je u Grčkoj više od 750.000 korisnika pretplaćeno na ilegalne striming servise, a samo jedan nedavno ugašen lokalni striming vebsajt imao je oko 2,1 milion poseta u poslednja tri meseca.

„Alijansa za kreativnost i zabavu (ACE) sa ponosom pozdravlja kompaniju United Media kao najnoviju medijsku kompaniju koja se pridružila našoj brzorastućoj organizaciji i podržala našu globalnu misiju – borbu protiv ilegalnih operacija piraterije“, rekao je Čarls Rivkin, predsednik i izvršni direktor Američke filmske asocijacije i predsednik ACE-a. „Sa svakim novim članom, mreža ACE postaje sve jača i bolje opremljena za iskorenjivanje piraterije i zaštitu kreativne ekonomije.“

United Media donosi visokokvalitetan lokalno produciran sadržaj u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Grčkoj i Bugarskoj, kroz svoje popularne filmove i serije za javnost, i nastavlja da širi svoj uticaj na globalnom nivou.

„Strateška odrednica kompanije United Media je stvaranje kvalitetnog i atraktivnog sadržaja. Ulažemo u produkciju, ljude, tehnologiju, verujemo u svoje ideje, i naša je dužnost da učinimo sve što je u našoj moći da obezbedimo autorska prava i pravne operacije celokupnog tržišta. Verujemo da je ACE savršen partner u ovoj misiji i radujemo se zajedničkom radu. Uvereni smo da ćemo zajedničkim naporima ojačati kreativnu ekonomiju“, rekla je Aleksandra Subotić, izvršna direktorka kompanije United Media.

Alijansa za kreativnost i zabavu je ove godine zabeležila porast broja članica. Organizaciju sada čine 43 članice širom sveta, uključujući kompaniju United Media, a narednih nedelja trebalo bi da se pridruži još kompanija. Organizaciju podržava mreža eksperata koji posluju u visokotehnološkim istragama i kriminalističkim službama, u partnerstvu sa lokalnim vladama i međunarodnim organizacijama kao što su Interpol i Evropol, sa ciljem da preuzme ceo lanac snabdevanja piratskim sadržajem.

Piraterija digitalno strimovanog sadržaja, koji čini 80 odsto ukupne piraterije, dovodi u opasnost inovacije, kreativnost i investicije, i ugrožava stvaraoce, inovatore i potrošače. Prema podacima Globalnog inovacionog centra, piraterija nanosi ekonomsku štetu u vrednosti od 29,2 do 71 milijarde dolara godišnje u izgubljenim domaćim prihodima. Osim toga, potrošačima se nanosi šteta prilikom pristupa ilegalnom sadržaju – trećina piratskih sajtova cilja potrošače virusima koji mogu da dovedu do niza problema, uključujući krađu i finansijske gubitke, navodi se u izveštaju Saveza digitalnih građana.

Alijansu za kreativnost i zabavu su 2017. osnovale Američka filmska asocijacija i mnoge vodeće svetske medijske i tehnološke kompanije, sa ciljem da udruže napore i resurse u zajedničkoj borbi protiv pretnje i rasprostranjenosti onlajn piraterije. Upravni odbor ACE-a čini šest članova Američke filmske asocijacije – Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony Pictures i Warner Bros, kao i Amazon i Apple TV+. Od svog nastanka, ACE je uspešno vodio ili učestvovao u hiljadama globalnih akcija protiv piraterije, u proseku nekoliko desetina akcija mesečno protiv ilegalnih striming servisa i izvora neovlašćenog sadržaja i njihovih operatera.

O Alijansi za kreativnosti i zabavu (ACE)

Alijansa za kreativnost i zabavu (ACE) je vodeća svetska organizacija posvećena zaštiti dinamičnog pravnog tržišta i smanjenju digitalne piraterije. Vođen sveobuhvatnim pristupom rešavanju piraterije kroz krivične preporuke, građanske parnice i obustava operacija, ACE je sproveo mnoge uspešne globalne akcije protiv ilegalnih striming servisa i izvora neovlašćenog sadržaja i njihovih operatera. Crpeći kolektivnu ekspertizu i resurse više od 40 medijskih i zabavnih kompanija širom sveta, i ojačan operacijama zaštite sadržaja Američke filmske asocijacije, ACE štiti kreativnost i inovacije koje pokreću globalni rast osnovnih autorskih i zabavnih industrija. Trenutni članovi upravnog odbora ACE-a su Amazon, Apple TV+, NBCUniversal, Netflix Studios LLC, Sony Pictures Entertainment, Paramount, Walt Disney Studios Motion Pictures i Warner Bros. Čarls Rivkin je predsednik ACE-a i Američke filmske asocijacije. Za više informacija posetite https://www.alliance4creativity.com/.

O kompaniji United Media

United Media je deo United Grupe i vodeća medijska kuća u jugoistočnoj Evropi, sa prisustvom u 8 zemalja, nudeći beskonačne opcije gledaocima u izboru zabave. Kompanija takođe nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale. Sa više od 3.200 zaposlenih, United Media svake godine proizvede više od 40.000 sati originalnog sadržaja koji se distribuira na tržištu od 40 miliona ljudi preko vodećih međunarodnih operatera. Osim toga, kompanija ima uspešan digitalni portfolio od 30 veb portala, 6 dnevnih listova, 2 magazina i 5 radio stanica. Televizijski kanali dostupni su za terestrijalnu, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju. Za više informacija posetite https://www.unitedmedia.net.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare