Foto: United group

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, postala je članica najvećeg svetskog udruženja za odgovorno poslovanje - Responsible Business Alliance (RBA). RBA je najveća svetska organizacija posvećena odgovornom poslovanju globalnih lanaca snabdevanja.

United Grupa, u okviru koje u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub, pridružuje se zajednici od 500 članica RBA udruženja, kao i inicijativama koje su posvećene poboljšanju uslova rada, poslovnoj etici i zaštiti životne sredine kroz visoke etičke standarde i prakse. Kompanije članice RBA udruženja zapošljavaju ukupno 21 milion ljudi i posluju sa godišnjim prihodom od 7.700 milijardi dolara.

Obnovljivi izvori energije i održivost poslovanja su u osnovi strategije United Grupe. Ulaskom u RBA, Grupa se obavezuje da će poštovati Kodeks poslovnog ponašanja i etike i primeniti ga na svoje dobavljače, čime ih aktivno podstiče da učine isto u svojim lancima snabdevanja. Cilj ovakvog načina poslovanja je da podstakne pozitivne promene, ne samo unutar same kompanije, već i u okruženjima u kojima posluje.

„Ponosna sam na to što je United Grupa postala članica najvećeg svetskog udruženja za odgovorno poslovanje. Sve ono na čemu radimo po pitanju održivosti poslovanja, omogućilo nam je da budemo deo zajednice stotina kompanija sa istim ciljem. Kodeks ponašanja dobavljača United Grupe, koji se poklapa sa principima RBA, osigurava da čitav naš lanac snabdevanja doprinosi održivijoj budućnosti koju postižemo etičkim i odgovornim poslovanjem,” rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe i dodala:

“Bez usluga telekomunikacija i njenih benefita, razvoj ekonomije i društva bio bi ograničen. Stoga, imamo odgovornost prema sebi i našim korisnicima da kontinuirano ispunjavamo najviše moguće standard u poslovanju,” zaključila je ona.

O United Grupi:

United Grupa, sa sedištem u Holandiji, vodeća je telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Aktivna u osam zemalja, kompanija ima više od 15 miliona korisnika i više od 15.500 zaposlenih, ostvaruje oko 2,5 milijardi evra godišnjeg prihoda. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija, od marta 2019.

Za više informacija, posetite https://united.group

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar