Foto: Tamara Marković/Nova.rs, Shutterstock

Tržište divlja, cene rastu, a oglasi postaju sve sumanutiji. Ovako bi se mogla opisati trenutna situacija na srpskom tržištu nekretnina. Svakog dana na sajtovima i grupama za oglašavanje naletimo barem na jedan "nerealan" oglas – bilo da je reč o izdavanju ili prodaji stana, zbog čega smo napravili i kompilaciju onih "najluđih".

1. Za stan na Vračaru traže 310.000 evra, a grejanje je na TA peć

Jedan od oglasa koji je šokirao svakako je onaj u kom se oglašava prodaja stana površine 60 kvadrata na Vračaru.

Pročitajte još:

I iako je ova beogradska opština godinama unazad poznata po visokim cenama nekretnina, 5.167 evra po kvadratu u ovom slučaju deluje zaista previše, budući da je reč o dvosobnoj nekretnini sa jednim kupatilom i jednim mokrim čvorom i grejanjem na TA peć, a da godina gradnje nije čak ni otkrivena.

Foto: cityexpert.rs

2. Za 28 kvadrata na Čukarici – 220.000 evra

Jednosoban stan na Čukaričkoj padini, površine 28 kvadrata, ponuđen je za 220.000 evra, što je čak 7.800 evra po kvadratu.

Pritom, stan nije luks sređen, ali je vlasnik naveo da je „stan renoviran, priključen na centralno grejanje, sa režijama 65 evra mesečno“, te da uz stan dolazi i podrum, ali i „veliki parking ispred i oko zgrade“.

Prednost je, kako je navedeno u oglasu, data keš kupcima.

3. Kirija 400 evra, a sudopera i klima na terasi

U ovom oglasu spojeni su nerealna cena i nerealni uslovi za život.

Reč je o stanu od 24 kvadrata u starogradnji, za koji vlasnik zahteva kiriju od 400 evra, a režije iznose 40 evra mesečno.

Pored cene, koja je neprijatno iznenadila mnoge, najviše pažnje privukla je „egzotika“ u uređenju enterijera, budući da su klima uređaj i sudopera na terasi.

Takođe, lavabo u kupatilu je postavljen iznad veš mašine, pa umivanje može da bude prava avantura.

4. „Stan“ od 11 kvadrata na Dorćolu, sa WC-om u dvorištu

Za ovaj „luksuz“ potrebno je izdvojiti čak 26.000 evra, koliko je vlasnik zahtevao od potencijalnog kupca.

Stan je površine samo 11 kvadrata, ima jednu prostoriju koja je nešto poput dnevne, spavaće sobe i kuhinje u jednom. Takođe, iza paravana je još jedna „prostorija“ u kojoj se nalazi tuš kabina sa lavaboom.

Ipak, ono što je zgrozilo mnoge jeste to što se WC nalazi u dvorištu zgrade.

5. Kirija za stan u Jajincima 500, ali potrebno i ulaganje od 2.000 evra

Nedavno je osvanuo još jedan „hit“ oglas, gde je za izdavanje ponuđen troiposoban stan u Jajincima za „samo“ 500 evra mesečno. Ipak, ono što je još neverovatnije i od ove cene jeste to što vlasnik od budućeg stanara zahteva da završi laminat, kuhinju, sobna i kupatilska vrata i grejanje.

Razlog je, navodno, taj što vlasnik traži isključivo stanare koji neće biti u stanu samo šest meseci pa onda otići, jer „nakon prvog izlaska stanara taj stan više nikad neće biti nov“.

Navedeni radovi koje vlasnik zahteva od stanara koštaju oko 2.000 evra.

Foto: Printscreen

6. „Mini garsonjera“ od 10 kvadrata

Ukoliko zaista dobro pregledate sve oglase koji se nude na internetu, možete da pronađete baš sve.

Tako je jedan vlasnik za „mini garosnjeru“ na Banovom brdu, od 10 kvadrata, kako je pisalo u opisu oglasa, tražio čak 28.000 evra, odnosno 2.800 po kvadratu.

Foto: halooglasi.com

7. Trosoban mali salonac na Vračaru

Vlasnik jednog od stanova koji je oglašen na internetu uspeo je da u jednu rečenicu stavi „mali salonac, trosoban“ – i to 45 kvadrata.

Za ovaj stan na Vračaru potrebno je izdvojiti 160.000 evra, odnosno 3.556 po kvadratu

8. Cena prosek, ali da li je bezbedno za život?

Na Vračaru se može pronaći i kvadrat koji košta oko 2.800 evra, što zapravo i jeste u rasponu prosečnih cena na ovoj lokaciji, ali su se pojedini korisnici Tvitera zapitali da li je u ovakvom stanu uopšte moguće živeti – bezbedno.

9. Uz skoro zazidanu terasu privatnost zagarantovana

Da je Vračar šampion u visokim cenama nekretnina, pokazuje još jedan oglas. Za kvadrat ovog stana potrebno je izdvojiti preko 4.000 evra, a bez obzira na pristojan izgled stana – terasa je gotovo zazidana.

„Vredi te pare, privatnost na znatno višem nivou“, prokomentarisao je jedan tviteraš.

10. Prevara u Cvijićevoj

Budući da su cene sada toliko podivljale da se stanovi u centru Beograda ne nalaze ispod 600+ evra, treba biti posebno obazriv kada se nešto nudi po „niskoj“ ceni.

Čitateljka Nove.rs Jovana M. umalo je nasela na prevaru kada je „vlasnik“, navodni pedijatar iz Novog Sada, za stan od 46 kvadrata u Cvijićevoj ulici tražio 300 evra, plus 300 evra za depozit – unapred, a zatim samo nestao.

Ispostavilo se da je reč o prevari, da se u toj zgradi stan uopšte ne izdaje, a „vlasnik“ je zatim bio nedostupan.

Foto: Printscreen/Facebook/Izdavanje stanova Beograd

BONUS VIDEO Greške koje pravimo pri kupovini stana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar