Zvezdan Terzić, direktor FK Crvena zvezda, ispričao je pred kamerama kako je jednom prilikom ručao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a tada posvedočio njegovom telefonskom razgovoru sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske, u kom mu obećava da će mu dati naš novac. Prema Terzićevim rečima, Vučić je rekao Dodiku da će dati novac za Republiku Srpsku jer je “dobro raspoložen” zbog pobede Crvene Zvezde, a ako ovaj klub uđe u Ligu šampiona – daće duplo više novca.

Direktor Zvezde je u intervjuu koji je dao Telegrafu uglavnom pričao o sportu. Pričao je Terzić o Zvezdi, Ligi šampiona, transferu Nemanje Radonjića… Ipak, ispričao je i priču o Aleksandru Vučiću, konkretno o tome kako predsednik države obećava novac iz buzdžeta, koji pune svi građani, jer je “dobro raspoložen zbog Zvezde”.

Deli naše pare, zove fudbalere pred utakmicu

Kako je ispričao Zvezdan Terzić, na dan utakmice bio je na ručku sa Vučićem, koji je, zbog svog omiljenog kluba, bio vrlo dobro raspoložen.

“On je bio toliko raspoložen, toliko je verovao u prolaz, da ga je zvao i Milorad Dodik tokom ručka, tražio neku pomoć za Republiku Srpsku. Nešto je tražio i Vučić mu je rekao: ‘Mile, imaš to. Dobro sam raspoložen danas, Zvezda pobeđuje i imaš to. A da ti sad kažem, ako Zvezda prođe večeras i uđe u Ligu šampiona, imaš duplo više, duplo toga imaš.’ Kaže, ‘evo ti Terza da ti potvrdi’ i daje mi ga na telefon.”, ispričao je Terzić kroz osmeh.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon toga, Terzić je ispričao da mu je Vučić rekao da utakmicu može da “reši” Aleksa Vukanović. Potom je Vučić poželeo da to kaže i fudbaleru lično. Stoga, tražio je Terziću telefon “da ga čuje”. Terzić je tako, kako kaže, i uradio.

“Ja okrenem Vukanovića, kažem evo hoće da te čuje predsednik Republike. Mislim, Vukanović je svedok, i Vukanović je to i pričao. I kaže mu Vučić: ‘Sine, slušaj šta ti kažem. Večeras pobeđujemo, ulazimo u Ligu šampiona i ti ćeš da daš gol. I ti ćeš da daš gol.’ Meni posle Vukanović kaže ‘direktore, ja sam mislio da se Vi zezate, nisam mislio da ćete mi stvarno dati Vučića na telefon’”, ispričao je Terzić za Telegraf.

Vučić vatreni navijač

Već je poznato da je Vučić vatreni navijač Crvene zvezde. Recimo, krajem poršle godine, objavljene su fotografije sa tribine, na kojima se vidi kako predsednik, odmah pored Terzića, navija, viče, hvata se za glavu…

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Istovremeno, Vučić voli da iskoristi priliku i da “prozove” suparnički Partizan, uglavnom kada je u pitanju ogroman poreski dug ovog kluba.

„Najpopularnije je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države. Postojali ne bi da nema države. Od svih onih velikih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu. I to vam životom garantujem. Na današnji dan dužni su skoro šest miliona evra, Zvezda u košarci duguje 1,2 miliona evra“, rekao je Vučić u februaru.

BONUS VIDEO Marakani treba novi izgled, ali na staroj adresi: Kako je Terzić procenio vrednost građevinskog zemljišta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare