Narodna skupština Republike Srbije Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune finansijskih zakona među kojima su izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o republičkim administrativnim taksama, Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Usvojene su i izmene i dopune Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, Zakona o elektronskom fakturisanju, Zakona o fiskalizaciji, Zakona o porezima na imovinu, Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Pročitajte još:

Poslanici su usvojili i Zakon o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2021. godinu, kao i izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu i Carinskog zakona. Potvrđen je Sporazum o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekat čiste energije i energetske efikasnosti za građane, kao i o zaduživanju Srbije kod NLB Komercijalne banke AD Beograd za finansiranja Projekta izgradnje državnog puta IB reda, deonica brze saobraćajnice auto-put E-75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac“) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac (Dunavska magistrala).

Potvrđen je i Okvirni protokol o finansijskoj i tehničkoj saradnji između vlada Srbije i Španije u oblasti infrastrukturnih projekata, Ugovor između vlada Srbije i Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, Okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu između Srbije i Evropske komisije o pravilima za sprovođenje finansijske pomoći Evropske unije Srbiji u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA III).

Poslanici su za viceguvernere Narodne banke Srbije izabrali Draganu Stanić i Nikolu Dragaševića, na period od šest godina, a izabrano je i više predsednika sudova i sudija za sudove širom Srbije.

BONUS VIDEO Kupovina socijalnog mira iz budžeta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar